TOKİ Göründü!

Denizcilik literatüründe, uzun süre deniz seyahati yapan ve yerleşim merkezlerine duyulan özlemin bir yansıması olan 'kara göründü' cümlesinin heyecan ve mutluluk oluşturmadığı insan yok gibidir.

TOKİ Göründü!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak 2020 depreminin ardından halkımızın en çok ulaşmaya çalıştığı, bilgi edinmeye uğraştığı, varsa istek talep ve şikâyetlerini iletmek için adeta çırpındığı halde bir türlü göremediği ve ulaşamadığı bir TOKİ yetkilisi nihayet ortaya çıktı ve vatandaşa “TOKİ göründüüü!” sevinç çığlığını attırdı.

TOKİ Proje Müdürü Ethem Arslan, halkımızın aylardan beri mustarip olduğu konularda herhangi bir açıklama ya da konularla ilgili olarak çalışma yapıldığını kamuoyuna duyurmaya gerek görmemiş, ancak aylar   sonra kameralar karşısına geçerek TOKİ’nin yaptığı çalışmaları anlatmış. 

Bakın neler söylemiş Sayın Proje Müdürü: “24 Ocak 2020 Elazığ depreminden sonra devletimiz tüm imkanlarıyla Elazığlıların yaralarını sarmak için seferber olmuştur. TOKİ Elazığ’daki konut ihtiyacını karşılamak için ivedilikle çalışmalarına başlamıştır. 2020-2021 seneleri içerisinde toplam 6 Milyar 400 bin TL’lik yatırımımız olmuştur. 22 bin 354 konutun ihalesi yapılmış 17 bin Bin 586’sı teslim edilmiştir. Geriye kalan konutlar şu anda geçici kabul aşamasına yaklaşmıştır. İnşallah yılsonuna kadar hepsini teslim etmeyi düşünüyoruz. 16 okul, 12 cami, bin 200 dükkân, şehrin çeşitli bölgelerinde hacimleri 2 bin m3 ile 10 bin m3 arasında değişen su deposu, 20 km içme suyu hattı, 10 km kanalizasyon ve yağmur suyu hatları yapmış ve bunları işletmeye almıştır”

Eyvallah sayın proje müdürümüz. Bu açıklamalar bu projeleri yapan bir teknik elamanın söyleminden çok ilin yöneticileri ve siyasilerin yapacağı genel tabloyu ortaya koyan bir açıklama formatı ve içeriğinde.

Keşke siz proje müdürü olarak, binaların aksayan yönlerini, çöken tavanını, düşen fayansları, bozuk bataryaları, iki kişinin geçmekte zorlandığı koridorları, inşaatların yapım süresinde yeterli önlemler alınıp alınmadığı, daha şimdiden eskiyen  dış cephe boyalarını ve büyük paralar ödenerek alınan ve her kuruşu vatandaştan çıkacak boylu ağaçlarının tamamının neden kuruduğunu  izah etseydiniz.

Ve yine bugüne kadar halkımızın arşa çıkan “yetkililere ulaşamıyoruz” sitemlerine karşılık gelen gerekçe ve mazeretler ile  basının karşısına geçseydiniz.

Sizin açıkladığınız bilgileri bu halk yüzlerce kez yetkili ağızlardan duydu zaten. Sizden beklenen bu açıklama ve rakamlar değildi. 

Sizden proje müdürü olarak beklenen; halkımızın şikâyetleri ile öne çıkan ve basit önlem ve adımlarla giderilebilecek aksaklıkların giderilmeyerek çokça konuşulması ve bu sebeple sizlerin gururla açıkladığınız projelerinize gölge düşmesi, takdir ve teşekkür yerine tenkit alınması konusunda nasıl bu kadar başarılı olunduğu ve TOKİ ile devletin nasıl bu kadar zor durumda bırakıldığını izah etmenizdi. 

Sizden beklenen, “Basına yansıyan ve vatandaşlarımız tarafından her platformda dile getirilen aksaklıkları biliyor ve takip ediyoruz. Projelerin hiç birisinin kesin kabulü yapılmadığı için tüm aksaklıkların giderilmesi ve vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması noktasında tüm ekibimiz ve yüklenici firma yetkilileri ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biz TOKİ projelerimizin dün de bugün de arkasında durduk. Bunun için de son aksaklık giderilene kadar Elazığ’dayız ve halkımızın yanındayız” açıklamasıydı. 

İnşallah günün birinde bu cümleleri de duyarız bir TOKİ yetkilisinden.