Togg, Meclis'te Kalmalı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Togg fabrikasını ziyaret etmek istemiş. Konu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilince o da 'buyursun gelsin ancak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da ziyarette hazır bulunsun' demiş. 

Togg, Meclis'te Kalmalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu bilgi Kılıçdaroğlu’na iletilince de kendisi bu ziyaretten vazgeçmiş. Oysa projenin başında olan bir bakanın bu ziyarette bulunması ve birinci ağızdan bilgilendirme yapmasında daha doğal bir şey olabilir mi?

Neyse, Kılıçdaroğlu ve CHP Togg’a gitmezse, Togg meclise gelir.

Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM'deki bütçe görüşmelerine yerli otomobil Togg'la gelmiş.

 Aracın yanında yaptığı açıklamada, "Togg gün boyunca burada olacak, değerli vekillerimiz gelip görebilecekler" ifadelerini kullanan Varank'a CHP'li Özgür Özel'den de dikkat çeken bir teklif geldi. 

Özel, "Hediye geri alınmaz, onu Meclis'e bırakın bir de şarj ünitesi koyun. Vekiller test eder, bizim de bir katkımız olur. Biz Togg ile gurur duyarız" ifadesini kullanmış. 

Hem Bakan Varank’ın tavrı hem de CHP’li Özel’in teklifi şık ve klas adımlar. İki davranış da alkışı hak ediyor. Madem Togg meclise kadar gelmiş, artık kalsın gazi meclisin bahçesinde. Hem de birilerine “Siz  halkı ve milli iradeyi yok etmeye çalışırken,  o ruh böyle bir milli otomobil yaptı ve millete armağan etti” mesajı verircesine.

Varank’ın jestine Özel’in teklifi iyi yakıştı. Togg meclis bahçesinde kalmalı ve görenlerin hayranlığını almalı.