TOGG İçin Yanlış Karar

29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yerli otomobil TOGG'un fabrikası açılacak ve ilk seri üretim otomobil banttan inecek. Vatandaşların büyük heyecanla beklediği TOGG'a ilk sahip olacaklar ise belli oldu.

TOGG İçin Yanlış Karar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TOGG’un banttan inen ilk partisi yurt dışındaki Türk büyükelçilere gönderilecek ve bununla tüm dünyada tanıtımı sağlanacak. Büyükelçilerden sonra TOGG’un  kamuda kullanımı başlayacak.

Bu karar ilk etapta doğru gibi görülse de ilk yerli otomotiv projesi olan Devrim travmasını yaşayan Türk halkı için yanlış bir karar.

Büyükelçilerimize gönderilerek  yurt dışına “İşte biz Türkiyeyiz ve bu otomobili biz yaptık” gibi bir gereksiz algı oluşturmak yerine halkımızın özlem ve hasretle beklediği bu otomobilleri, sıradan bir otomotiv olmaktan öte yerli otomotiv olarak Türkiye yollarında görülmesi daha bir gurur verirdi halkımıza. Ve ötesi, böylesine bir milli, gururu yaşayan halkımız, daha bir çok alanda yerli üretime geçmenin özgüvenini kazanırdı.

Yurtdışına ve büyükelçilere göndereceğimiz TOGG’lar büyükelçiler zaten çok kullanmadıkları ve binada kaldıkları için kapalı garaja çekilecek ve orada kalacak.

TOGG öncelikle bu ülkenin yollarında ve insanların kullanımında olmalı. Büyükelçi kararını kim verdiyse yanlış vermiş, gereksiz bir tasarrufta bulunmuş.

Milli şahlanışın bu topraklardan ve Anadolu’dan yükselmesini istiyorsak, TOGG da bu sahalarda kendini göstermeli ve dünya bu aracı öncelikle bizim yollarımızda görmeli.