TKDK Yatırımcıyı Desteklemekte Israrlı

Erkan BAY/7 Ocak 2021 tarihinde IPARD-II 10.Başvuru çağrı ilanına çıkan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörlüğü'nde proje kabul işlemleri devam ediyor.

TKDK Yatırımcıyı Desteklemekte Israrlı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan TKDK İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz,10.Başvuru çağrı döneminde çiftçilere ve yatırımcılara sunulan destekler ile ilgili detaylı bilgi verdi.

10.Başvuru çağrı döneminde ‘’Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar’’ ve ‘’Tarım Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlamasına Yönelik Yatırımlar’’ olmak üzere iki ana başlıkta destek verdiklerini söyleyen YILMAZ, bu sektörlerde ki yatırımlara %40 ile %70 arasında değişen oranlarda hibe verdiklerini, ayrıca hibeye ek olarak; yapılan yatırımların da %18 KDV den muaf olduklarını belirtti. 

TKDK İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz ayrıca açıklamasında,“Şahsen çok kıymetli bulduğum avans ödeme sisteminin kurumumuz tarafından  onaylanmasıdır. Vatandaşlarımızın yüzünü güldürmüştür. Avans  ödemesi faydalanıcıların yatırımlarına başlamaları ve yatırımlarını ilerletmelerini kolaylaştırmak amacıyla geliştirilmiş olup söz konusu avans ödemelerinin, sözleşmede yer alan uygun harcama kalemlerinin finansmanında kullanılması gerekmektedir. Kurumumuz ile IPARD II Programı kapsamında 10.Çağrı döneminde sözleşme imzalayacak olan faydalanıcılara talep etmeleri halinde, avans ödemesi yapılabilecektir. Yararlanıcı  sözleşmede yer alan TKDK katkısının azami %50’si kadar avans talebinde bulunulabilir.”dedi.

Bu sektörlerde yatırım yapmayı düşünen bütün vatandaşları TKDK’ ya beklediklerini söyleyen Yılmaz; Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar’’ adı altında büyükbaş, küçükbaş, besi,ve süt işletmelerine, hindi ve kaz yetiştiriciliğine başvuruların  16 Mart tarihine kadar , ‘’Tarım Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlamasına Yönelik Yatırımlar’’ adı altında  da süt işleme, et işleme, kesimhaneler, meyve sebze işlenmesi, soğuk hava depoları ve su ürünleri işleme tesislerine başvuru yapmak isteyen vatandaşların ise 23 Mart tarihine kadar projelerini sunmaları gerektiğini belirtti.