Teşkilatlar Güçleniyor

Seçimlere bir yıl kala partiler, başta kendi teşkilatlarını eğitmek olmak üzere çok yönlü seçim çalışmalarını başlattılar.

Teşkilatlar Güçleniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda AK Parti İl Teşkilatı tarafından yeni bir çalışma başlatılıyor. “Teşkilat Akademisi Mahalle Çalışmaları” adıyla başlatılan çalışma ile ilgili bilgi veren Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “ARGE başkanımız, genel Başkan Yardımcımız Mustafa Şen nezaretinde bu çalışmamız devam ediyor. Yarın da dört tane önemli katılımcımız var. Bunlardan bir tanesi daha önceki teşkilat başkanımız Mustafa Ataş, Tarkan Zengin, Zafer Şahin ve Vehbi Vakkasoğlu. Bunlar da teşkilat akademisi mahalle çalışmalarımıza katılacak katılımcılar” dedi.

Ak Parti’nin çalışmaları  kendi teşkilatlarından ve mahallelerden başlaması önemli ve gerekli bir çalışmaydı. Teşkilat mensuplarının yeni bir ruh ve heyecanla çalışmalara başlaması için böyle bir hamleye ihtiyaç vardı. Ancak benzer bir alternatif çalışmanın da geçmişten bugüne bu partiye emek vermiş, gönül vermiş, zaman zaman teşkilatlarda gönüllü olarak çalışmış isimlere yönelik çalışma yapılmasıdır.

Bu şunun adamıdır, bu şu milletvekilinin yanındaydı, o şu başkanın has adamıdır  birleştirici değil ötekileştirici ve dışlayıcı bir mantık yerine, ”Madem Erdoğan davasının gönüllü neferidir hepsi bizimdir” diyerek hepsini kucaklayacak bir anlayışı da Ak Parti’nin yönetimi hâkim kılmalıdır.

Bu görev öncelikle İl başkanı ve yönetiminin gibi gözükse de tüm milletvekillerinin de bu çalışmaya omuz vermesi, gayret göstermesi ve tüm ön yargı ve zihnin arka planında yatan ezberleri bozararak yeni bir sayfa açmanın yolları denenmelidir.

Sıklıkla söylediğimizi yine ve yeniden söyleyelim. Ak Parti’ye yeni seçmen, hele hele genç seçmen gelmiyor. Ak Partiyi kurtaracak yine kendi tabanı ve gönüldaşlarıdır. Ancak bu kesim, değişik olayların, kişilerin söylem ve davranışları sebebiyle kırgınlıkları ve soğuklukları vardır. Bunu gidermek de Ak Partide söz sahibi seçilmiş ve saygın isimlere düşmektedir.