Tesis Hazır, Kar Yağışı Bekleniyor

Elazığ'ın Sivrice ilçesindeki Hazarbaba Kayak Tesisleri bu yıl, kış mevsimi olmasına rağmen kar yağışının olmaması nedeniyle kayak sezonunu açamadı. İşletme yetkilisi İbrahim Kavaklı, tesislerin her türlü eksikliğinin giderildiği kış sezonunda kayak, diğer dönemlerde ise macera parkı ve ATV turlarının düzenleneceğini ifade etti.

Tesis Hazır, Kar Yağışı Bekleniyor

Elazığ’ın Sivrice ilçesindeki Hazarbaba Kayak Tesisleri bu yıl, kış mevsimi olmasına rağmen kar yağışının olmaması nedeniyle kayak sezonunu açamadı.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinin güneyinde 2 bin 347 metre rakımlı Hazar dağının eteklerinde Hazar gölüne hâkim manzarasıyla dikkat çeken kayak merkezinde sezonun açılabilmesi için beklenen kar yağışı gerçekleşmedi. 

KIŞ TURİZMİNİN MERKEZİ 

Doğu Anadolu'nun önemli kış turizm merkezlerinden olan Hazarbaba Kayak Merkezi, yerli ve yabancı turistleri ağırlayacağı günleri sabırsızlıkla  bekliyor.   Manzarası ve yapısı itibari ile ülkemizin sayılı merkezlerinden biri olan Hazarbaba Kayak Merkezi, sezonda profesyonel kayakçılarında uğrak mekânı olurken, kayak severlerin de en uğrak mekânı olmaya devam ediyor. 

TESİS HAZIR AMA KAR YOK

Normal şartlarda yılın bu zamanlarında kar yağışının etkili olmasına rağmen bu yıl yeterli kar yağışının olmaması, kayakçılar ve kayak merkezindeki işletmeciler için problem olmayı sürdürüyor. Sivrice ilçesinde bulunan ve Türkiye’deki önemli kayak merkezleri arasında yer edinen Hazarbaba Kayak Tesisi, kar yağışının yetersiz olması nedeniyle sezonu açamadı.

Tesis Hazır, Kar Yağışı Bekleniyor

KAVAKLI: “TADİLATLARI TAMAMLADIK” 

Hazarbaba Kayak Merkezi işletme yetkilisi İbrahim Kavaklı, Hakimiyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Biz şuanda sezon öncesi kayak pistindeki tadilatları tamamladık. Onun dışında telesiyej dediğimiz kayak yapanları zirveye taşıyan makinelerde bazı arızalar vardı. Tesisin bu tür bakımı ve tamirlerini yaptık. Onun dışında mevcut kafeteryalarda hiçbir şey yoktu. Komple yeniledik. Yani orada lavaboları, tuvaletleri eksikti onları tamamladık.” dedi.  

Tesis Hazır, Kar Yağışı Bekleniyor

ALLAH’IN RAHMETİNİ BEKLİYORUZ 

Hazarbaba Kayak Merkezi olarak tüm hazırlıkları tamamladıklarını, sadece kar yağışını beklediklerini ifade eden Kavaklı,“ İnsanımız oraya geldiğinde şuanda oradaki sosyal anlamda yani yeme, içme ve insani giderlerini giderme anlamındaki hazırlıklarımızı tamamladık. Sadece işletme kar yağışını bekliyor. Kar yağışı ile birlikte makine ile karı ezeceğiz. İnsanımız ondan sonra rahatlıkla kullanabilecek. Kızaklar ve kayakların hepsinin tamir ve bakımı yapıldı. Allah’ın rahmetine ihtiyacımız var. Olursa inşallah insanımızın hizmetine sunacağız.” 

Tesis Hazır, Kar Yağışı Bekleniyor

ATV TURLARI OLACAK 

Hazarbaba Kayak Merkezine vatandaşların çok büyük talepleri ve ilgilerinin olduğunu ifade eden Kavaklı, “Hazarbaba Kayak Merkezine çok büyük talep var. Bazı etkinlikler de planlıyoruz. İnsanlar kar yağışını bekliyor. Ayrıca burayı sadece kayak merkezi olarak düşünmemek lazım. Çünkü biz aynı zaman da aşağıdaki macera parkını da aldık. Orada da ciddi böyle insanların piknik yapabileceği, çocukların eğlenebileceği, yamaç paraşütü pistimizi de hazırladık. Onunla ilgili çok şeyler yaptık. Ayrıca ATV turları da olacak. Yani sosyal anlamda birçok etkinlik yapacağız ama bunları ara ara yayınlayacağız.” dedi.