Terörist Elebaşı Şemdin Sakık Elazığ'a Sevk Edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun müzeye çevrileceği talimatları üzerine 270 mahkum ve 170 personeli bulunan cezaevi boşaltılırken 270 mahkumdan biri olan terör örgütü sözde elebaşlarından 'Parmaksız Zeki' kod isimli Şemdin Sakık, Elazığ E Tipi Ceza ve İnfaz Kurumuna sevk edildi.

Terörist Elebaşı Şemdin Sakık Elazığ'a Sevk Edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Mart 1998'de terör örgütü PKK'dan ayrılıp KDP Peşmergelerine sığınan ve 13 Nisan 1998'de Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Duhok kentinde düzenlenen bir askerî operasyonda kardeşi Arif Sakık ile birlikte yakalanarak Türkiye'ye getirilen terör örgütü sözde elebaşlarından 'Parmaksız Zeki' kod isimli Şemdin Sakık, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Diyarbakır E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun müzeye çevrileceği talimatları üzerine 270 mahkum ve 170 personeli bulunan cezaevi boşaltıldı. Boşaltılan cezaevindeki mahkumlar başka cezaevlerine sevk edilirken, terör örgütü sözde elebaşlarından Şemdin Sakık Elazığ E Tipi Ceza ve İnfaz Kurumuna nakledildi.

Jandarma ekiplerinin aldığı sıkı önlem ve tedbirleri altında Elazığ'a sevk edilen Sakık'ın naklinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiği belirti