TERMAL SU ARAMALARI BAŞLADI

Elazığ'da jeotermal su arama çalışmakları başladı.Karakoçan ve Cip Köyünden sonra Sivrice ilçesinde de jeotermal su için aramalar hız kazandı.

TERMAL SU ARAMALARI BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Karakoçan ve Cip köyünde bulunan ve 2 bin 800 metre derinliğinde çıkan 60 derece sıcaklıkta olan Cip Köyü Jeotermal suyun ardından Elazığ’da termal çalışmaları hız kazandı.

 

EKONOMİYE KATKISI OLACAK

Geçtiğimiz aylarda Cip köyü yakınlarında yapılan sondajla elde edilen termal su, kaplıca ve sağlık turizmi yanında seracılık için de büyük umut olmuştu.Bölgedeki arazi sahipleri kadar Elazığ’ın üretim merkezi olması dolayısıyla tüm şehir halkı heyecanla bölgede kurulacak seraları ve otelleri bekliyor.Bu nedenle Elazığ’da özellikle termal su için sondaj çalışmaları hız kazandı.

VALİ KALDIRIM BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

Cip köyünde bulunan termal su ve onunla birlikte şehrin sağlık, turizm ve seracılık üretimi dolayısıyla ekonomik hayatına önemli derecede etki eden bu gelişme Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın hep gündeminde yer aldı. Rutin bir valilik yapma yerine şehrin sunduğu imkânları fırsata çevirmeyi hedefleyen Vali Kaldırım, sosyal medya hesaplarından yapılan çalışmaları  halkıyla paylaşarak  ve gerekli bilgileri vererek Elazığ’ın Termal merkezi olması için çalışıyor.

 

YILLIK 450 MİLYON TL’LİK İHRACAT HEDEFLENİYOR

Bu nedenle Elazığ merkezde bulunan Jeotermal su kaynağının özellikle seracılıkta kullanılması için de gerekli girişimler başlamıştı. Jeotermal su kaynağını değerlendirilmesi açısından ‘’SERACILIK İHTİSAS OSB’NİN’’ ilk toplantısı geçtiğimiz ay düzenlemişti. 1300 dönümlük alanda kuracak  bu seralardan yıllık 450 milyon TL’lik ihracat hedefleniyor.

İL ÖZEL İDARESİ SİVRİCE’DE JEOTERMAL SU ARAMAYA BAŞLADI

İl Özel İdaresi Elazığ’ın jeotermal zenginliğini ortaya koymak ve termal turizmine zemin oluşturmak amacıyla etüt ve planlama çalışmalarını sürdürüyor. İl Özel İdaresi bu amaçla Cip Köyünde ve Karakoçan’da MTA ile birlikte gerçekleştirdiği jeotermal çalışmaların ardından yeni kaynak bulma ve bu alanda ilimizin potansiyelini ortaya koyma adına yeniden çalışmalara başladı.

 

SİVRİCE’DE JEOTERMAL SU İÇİN ETÜT ÇALIŞMALARI MTA TARAFINDAN YÜRÜTÜLÜYOR

Yapılan çalışmalar hakkında bir açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, “İlimizde jeotermal varlığının ortaya çıkarılması ve yatırım imkânlarının belirlenmesi amacıyla Sivrice ilçesinde jeotermal suyu bulunma potansiyeli olan bölgelerde ön etüt çalışmalarına başlamış bulunmaktayız.  Etüt maliyetinin idaremizce karşılandığı çalışmada jeotermal kaynakların belirlenmesi adına gerekli olan jeofizik etüt çalışmaları MTA teknik elemanlarınca yürütülmektedir.’’dedi.

GEREKLİ RUHSATLAR ALINDI

Sabuncu,’’Belirlenen bölgelerde etüt çalışmalarının yapılabilmesi için gerekli olan ruhsatlar Maden İşleri Genel Müdürlüğünden alınmıştır.Yapılan çalışmaların temel amacı ilimizin jeotermal kaynak potansiyelinin ortaya konulması ve ilimizin zengin turizm potansiyeline termal turizmini de ilave etmektir” dedi.