Temayül, Diskalifiye Aracı mı?

Geçtiğimiz günlerde farklı bir şehirde, farklı illere mensup biri eski biri de mevcut Ak Partili milletvekillerinin de katıldıkları kalabalık bir grupla sohbet etme fırsatı yakaladık.

Temayül, Diskalifiye Aracı mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sohbete katılan Ak partililerle birlikte eski Ak Partili milletvekilinin heybesi oldukça dolu, gördükleri yanlışlıkları dile getirme konusunda oldukça cesurlardı. 

Mevcut milletvekili anlatılanları bazen safa yatarak dinliyor, bazen espri ile karşılık veriyor bazen de kendince savunma getiriyordu. 

Eleştiriler artınca mevcut milletvekili de ortamı biraz da has ve samimi bir cemaat görmüş olacak ki Genel Merkezin de hata yaptığını, birçok milletvekili ve danışmanın, yanlışlıkları ve hataları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletmedikleri gibi tam tersi sahanın güllük gülistanlık olduğunu ilettiklerini dile getirdi.

Mevcut Ak Partili milletvekili ortama kendini öylesine kaptırdı ki konu temayül yoklamalarına gelince; “Temayül, istemediğiniz ismi diskalifiye etme mekanizmasıdır” gibi önemli ve ciddi bir cümle kurdu.

Temayül yoklamalarına karşı parti tabanının ve aday adaylarının bakışı elbette olumsuz ve göstermelikti ama ilk kez Ak Partinin önemli bir mevkiinde bulunan mevcut bir milletvekilinin ağzından böyle bir cümlenin sadır olması, resmi ağızdan da malumun ilamı niteliğinde oldu.

Ak Parti 2023 Haziran seçimlerinde de muhtemelen temayül yoklaması yapacak. Birçok aday adayı ve onların destekçileri, şehir merkezi ve ilçeleri karış karış gezecekler. Sanki kendilerine oy vereceklermiş, oy verseler de sanki dikkate alınacakmış gibi gittikleri her bir teşkilatın birikmiş borçlarını ve gelecekteki masraflarını ödeyecekler. Birileri bunu rant ve ticaret haline getirecek,  aday adayları da bu tuzağa düşecekler. Hem de Ahmet Şafak’ın  “Sen bu kurşunu yine mi yedin?” şarkısını mırıldanarak.

Günün sonunda ise yapılan temayül yoklamasının hiçbir değeri olmadığı gibi, ekarte etmek istediğin isimlere bu mekanizma ile yol verip kendine yol açıp yol bulacaksın.

Ak Partili üst düzey yöneticiler belki bozulacaklar bu yazdıklarımıza ama kendi milletvekillerinin temayül tanımlaması her şeyi tüm yalınlığıyla ortaya koyuyor. Konuşan ve temayül tanımı yapan biz değiliz. Bizzat sizin milletvekiliniz. Hem de sıradan değil etkili bir milletvekili. Biz elçiyiz sadece. Malum, elçiye zeval olmaz.