Tekstilkent Çalışmaları Devam Ediyor

Organize Sanayi Bölgesi tarafından yapımı devam eden birçok kişiye istihdam sağlayacak olan tekstilkent çalışmaları hızla ilerliyor. Tekstilkent projesi hakkında açıklamalarda bulunan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk büyük firmalara arazi tahsis ettiklerini vurguladı.

Tekstilkent Çalışmaları Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, “ Elazığ Organize Sanayi Bölgesi olarak ben ve arkadaşlarımızla beraber yoğun bir çalışma içerisindeyiz. 5. Etap dediğimiz tren hattının üzerindeki bölge ve tekstilkentin inşaatları hızla devam ediyor. Bizim hedefimiz ve sözümüz var 2023’ün sonunda istihdam sayısında yirmi bin hedefini yakalayacağız. Aşağı yukarı yedi yüz dönümlük bir alan şantiye halinde. İnşaatlar ve hafriyatlar hızla devam ediyor. Bu senenin sonuna kadar iki tane firmamız orada kısmi olarak üretime geçecekler. Tekstilkentin yatırımı da devam etmekte. Dağı hafriyatlarla ortadan kaldırarak sanayi alanına dönüştürdük. On dört tane iş yeri inşa ediyoruz” dedi. 
Konfeksiyon firmalarının kiralama sistemi ile Tekstilkent’te yer alacaklarını belirten Başkan Öztürk 6. Bölgede 2 büyük firmaya arazi tahsis ettiklerini söyledi  

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, “Tamamen ciddi firmalarla ayrımcılık yaparak konfeksiyon firmalarına kiralama sistemi ile tabi burada İl Özel İdare’nin yüzde otuzluk bir hisse ortaklığı var ve kalkınma ajansı ile beraber müşterek yapıyoruz ciddi bir desteği var kaynak olarak. Bu fiyat farklarının yükselmesinden dolayı bizim öz kaynaklarımız yükseldi. 5. Bölgenin ikinci etabının alt yapısı tahmini yılsonuna kadar bitecek. Alt yapıları tamamen bitirdik üst yapıda da çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı. 
5. bölgede ise 3 büyük firmanın yatırım yaptığını söyleyen Başkan Öztürk, 11 bin olan istihdam sayılarının yılsonuna kadar 13 bin olacağını vurguladı.

ÖZTÜRK: 2023 HAZİRANDA DA ON ÜÇ BİNİ SAĞLAMIŞ OLACAĞIZ 
Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, “ 5. Bölgenin birinci etabında da üç tane ciddi tesis firmalarımızın yatırımları devam ediyor. Bu senenin sonundaki hedefimiz şuan on bir bin olan istihdam sayımız tahmini yılsonuna kadar on iki on üç bini bulacak. 2023 Haziranda da on üç bini sağlamış olacağız. Hedefimiz olan asgari yirmi bini 2023’ün sonunda yakalayacağız” dedi. 
Verdikleri sözleri yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk; “Elazığlı vatandaşlarımıza tavsiyem organize sanayi bölgesini ziyaret etsinler” dedi

ÖZTÜRK: ZAMAN ZAMAN ORGANİZE SANAYİYİ GELİN GEZİN GÖRÜN 
Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, “ Organize sanayi hiçbir zaman yapamayacağı şeyin taahhütlüne girmedi. Ciddi manada burada hem yönetimimiz hem çalışan arkadaşlarımız mesai veriyorlar. Yapacağımız sözleri verdiğimiz gibi bundan sonrada vereceğimiz sözleri aynı şekilde yerine getireceğiz. Bu bilgileri ve görüntüleri kamuoyunun bilmesinde fayda var. Elazığlı hemşerilerime tavsiyelerim var, zaman zaman organize sanayiyi gelin gezin görün. Sabah sekiz’den akşam beş arasında organize sanayi yolundaki trafiği, giriş çıkışları görsünler. Organize Sanayiyi daha da güzelleştirmeye, yaşanabilir hale çünkü burada iş adamalarımızın ve çalışanlarımızın yaşanabilir hale gelmesi için ciddi çalışmalarımız var. Okullarda yeni açılıyor 2 tane meslek lisemiz 1 tanede Fırat Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu ki bu sene talebe sayısı herhalde iki bini geçecek bunların yoğunlukları ve çalışmaları üniversite ile iş birlikleri çeşitli versiyonları ile inovasyon merkezleri ile diğer birimlerimizle ciddi manada çalışmalar yapıyoruz” dedi.