Tek Kişilik Ordu

Siyasette tanıdığım en kapasiteli, en öngörülü ve en basiretli insandı Oğuzhan Asiltürk. Daha geçen hafta bir dostumla sohbetimiz esnasında 'tek kişilik bir ordu' diye tarif etmiş ve siyasi kapasitesinin çok üst seviyede olduğunu söylemiştim.

Tek Kişilik Ordu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yine geçmişte aynı partide siyaset yapan ve hatta milletvekili ve bakan olan bir ağabeyin, büyük bir özgüven ve fakat hakkı teslim babından; “Bizim gibi 40 milletvekili olacağına bir tane Oğuzhan Asiltürk olsa bu davaya daha faydalı olur” cümlesini sahih bir kaynaktan tevatüren duymuştum.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk,  içindi bu tespitler.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk, sağlık durumuyla ilgili şikâyeti sonrası hastaneye kaldırılmıştı. Ne yazık ki, , tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında yaşamını yitirdi.

Ömrünün son demlerinde dahi ülkesine hizmet etmek ve Türkiye’nin geleceğine olumlu katkı sağlamak amacıyla eskiden aynı yolu yürüdükleri kesimlerle ittifak yaparak, inançlı kesimleri CHP’nin etkisinden  kurtarmak için uğraştı.

Asiltürk’ün bir uğraşısı da Cumhur İttifakında yer alarak buradaki yanlışlara engel olmaktı ve Hakk’ı söylemekti. Kaldı ki Ak parti’nin son yıllarda böylesi uyarılara çok ihtiyacı var.

Merhum Erbakan’a “Necmettin Bey” diyecek kadar kendine güvenen, yapılan istişarelerde Erbakan Hocaya, “siz bu konuda yanlış düşünüyorsunuz” diyerek kendi görüşlerini ortaya koyan, ancak istişare sonucu çıkan karar kendi savunduğu görüşün tersi bile olsa en çok arkasında duran ve savunan bir dava anlayışına sahip Asiltürk, bu tavrı ve duruşuyla Erbakan Hocanın da en çok güvendiği isimlerden biri olmuştu.

Hayatındaki her adımı kendisi için değil, davası ve ülkesi için atan ve bu uğurda bedeller ödeyen Oğuzhan Asiltürk’e Allahtan rahmet,  bugün hangi partide siyaset yaparsa yapsınlar yolu Milli Görüş’ten geçenlere başsağlığı diliyoruz.