'Tek CHP'li'

Geçtiğimiz gün TBMM'de yaptığı konuşmada PKK'yı alçak bir terör örgütü olarak nitelendiren CHP ilimiz Milletvekili Gürsel Erol, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına da konuk oldu.

'Tek CHP'li'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Küçükkaya’nın Erol'a gündemin en önemli maddesi olan terör sorunuyla ilgili Türkiye'nin ne yapması gerektiğine yönelik  sorduğu sorulara verdiği cevaplar, Ak Parti’ye yakınlığı ile bilinen ensonhaber.com haber sitesinde; “İttifakın gizli ortağı HDP kızar diye susmayan ve  PKK’ya kafa tutan tek CHP’li..” başlığı ile verildi.

Erol, programda  terörle mücadeleyi Türkiye’de bir devlet politikasına dönüştürmek gerektiğinin altını çizdi.

Siyasi partilerin ve hükümetlerin gelip geçici olduğunu söyleyen Erol, siyasetçilerin itaat ve biatinin devlete olması gerektiğini vurguladı.

Erol, "Bir siyasetçinin tabii ki doğal olarak kendi partisine ve genel başkanına karşı sorumlulukları vardır. Bu doğaldır. Ama bir siyasetçinin itaati ve biati devlete olmalıdır. Çünkü hükümetler ve siyasi partiler geçicidir ama devlet kalıcıdır. Siyaset kurumunun birinci önceliği, devletin liyakatini ve devletin devamlılığını sağlamaktır. Bunu yapacak olanlar da milletvekilleridir. Biz Cumhuriyet ve devlet geleneğinden gelen bir aileyiz ve bu değerler üzerinden siyaset yapıyoruz. Yani parti ideolojisinden önce devlet gelenekleri, devletin varlığı ve devletin devamlılığı. Tabii ki, devletimizin varlığı, milletimizin bölünmez bütünlüğü bizim için önemli kriterler. Önce bunları sağlamalıyız. Bunları sağlarken de doğruya doğru, yanlışa yanlış dememiz lazım.” dedi.

CHP milletvekili Erol’un önce mecliste sonra da televizyon ekranlarında diğer CHP’lilerin aksine PKK’yı en üst perdeden “hain ve kalleş bir terör örgütü” olarak ilan etmesi ve bunu her ortamda tekrar etmesi ilimizde de memnuniyet yarattı.
 

'Tek CHP'li'