'Tebessüm Ediyorum'

Seçimlere bir yıl gibi bir süre kala ilimiz siyasi parti il başkanları hedefledikleri milletvekili sayılarını kamuoyuna duyuruyorlar.

'Tebessüm Ediyorum'

İyi Parti ve CHP iki ve üç milletvekilini hedeflerken, MHP,  Saadet, Yeniden Refah, Deva, Gelecek gibi partiler de milletvekili çıkartabileceklerini ifade ediyorlar.
İl başkanlarının bu hesabına göre Ak Parti’ye çok vekil kalmıyor sanki.

Konuyu Ak Parti İl başkanına sorduk ve bakın Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım konu ile ilgili neler söyledi:  “Vekil konusundaki açıklamalara bazen ben de tebessüm ediyorum. Biz iddialıyız ama başkalarının ‘biz de iddialıyız’ diyerek siyasetlerini belirlemelerine de gülüyorum. Sağolsun il başkanı arkadaşımızdan biri 2 tane aldı, biri de 3 tane aldı. Bize de bir şey kalmadı gibi görünüyor. Bunu belirleyecek olan seçmenin kendisidir. Seçmen iradesine kimse ipotek koyamaz. Ben şunu söyledim ve söylemeye devam ediyorum, biz Cumhur İttifakı ile de bunu konuşuyoruz. Ak Parti İl Başkanlığı olarak  5 milletvekilinin 5’ine de talibiz. Sonucun gerçekleşmesi tamamen seçmenin takdiridir. Bunun için 2 veya 3 meselelerini çok ciddiye alarak cevap vermek istemiyorum. Bazen ortalık karıştığı zamanlar kendi çıtalarını yükseltmiş olabilirler. Ama geçmiş dönemlerdeki oy oranlarına baksınlar. Bunun ne kadar karşılığı olup olmadığını sizin takdirinize bırakıyorum. Daha bir yılımız var, bir yıl içerisinde taşların ne kadar yerine oturup oturmadığını göreceğiz. Hamdolsun bizim endişemiz yok.”

Başkan Yıldırım’ın yorumu daha gerçekçi ve mantıklı. Geçmişten bugüne en çok milletvekilini çıkartan Ak Parti, bu sayıyı korumak ve hatta artırmak için çalışırken bile iddialı sözlerden kaçınıp bunu sahaya yansıtmak isterken, muhalefet parti il başkanlarının afaki sayılar vererek siyasi manipülasyonlar yapma gayretleri kamuoyunda karşılık bulmadığı gibi ters tepkilere de sebep olabiliyor.

İddialı olmak güzeldir ve olunmalıdır. Ancak hedefler belirlenirken de biraz reel davranmak gerekir diye düşünüyoruz.