TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Elazığ'a gelecek

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen depremin zararlarının en aza indirilmesi ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi için Meclis Araştırma Komisyonu Elazığ'a gelecek.

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Elazığ'a gelecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açıklama, Ak Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut’tan geldi.

Metin Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında; ‘‘Depremlerin zararlarının en aza indirilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan “Meclis Araştırma Komisyonu”nu milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte Elazığ’a davet ettik. Komisyon üyeleri 10 Mart Çarşamba Günü Elazığ’da olacak” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut,Meclis Araştırma Komisyonunun Elazığ programı ile ilgili de bilgi verdi. Bulut:  Komisyon Elazığ ve Malatya’da AFAD Müdürlüklerini, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerini, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında birifing alacak. Belediye Başkanlığımız komisyon üyelerine deprem sürecinde depremzedelere yönelik yapılan çalışmalar ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirecek. Komisyon AFAD birimlerini ziyaret ederek lojistik ve depo yerleşkelerinde incelemelerde bulunacak. Komisyon Sürsürü, Mustafapaşa, Rüstempaşa, Yemişlik, Bızmişen, Abdullahpaşa mahallelerini ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceleyecek.Konteyner kentlerde geçici barınan depremzedeler ziyaret edilecek.Hak sahiplerine teslim edilen ve inşası devam eden konut alanlarında, kentsel dönüşüm çalışmaları yapılan alanlarda, rezerv alanlarında, köy konutlarının yapıldığı alanlarda incelemelerde bulunacak.  Komisyonun çalışmaları depremde yakınlarını kaybeden hemşehrilerimize başsağlığı ziyareti ile tamamlanacak.