Tatar, 'kaybetmemin sebebi hayat pahalılığı'
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, cumhurbaşkanlığı seçiminde kaybetmesinin nedenini açıklayarak, hayat pahalılığı ve ülkedeki nüfus hareketlerinin seçmenin tercihlerini etkilediğini belirtti.

“HAYAT PAHALILIĞI VE NÜFUS ARTIŞI CUMHURBAŞKANLIĞINA FATURA EDİLDİ”
Pandemi, deprem ve savaşlar gibi zorluklara rağmen ülkeyi ayakta tutmaya çalıştığını belirten Tatar, “Diplomasi ve gayret gösterdim ama halk daha fazlasını bekliyordu. Hayat pahalılığı ve nüfus hareketleri gibi konular cumhurbaşkanlığına fatura edildi” diye konuştu.
Tatar, görev süresi boyunca ülkesini uluslararası platformlarda temsil ettiğini vurgulayarak, “Kendi bayrağımızla birçok toplantıya katıldım, sesimizi dünyaya duyurdum. Türkiye ile en üst düzeyde ilişkiler kurduk, karşılıklı sevgi ve muhabbetin arttığı bir dönem yaşadık. Beni destekleyen ya da desteklemeyen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.