Alperen Pak: 'Karamsarlığa girmeyelim'

Elazığspor futbolcusu Alperen Pak, maç sonrası yaptığı açıklamada takımın üstün bir oyun sergilediğini ancak kaçan pozisyonların skora yansımadığını belirtti. Taraftara birlik mesajı veren Pak, 'Bu takım şampiyon olur' dedi.

Elazığspor oyuncusu Alperen Pak, maç sonrası değerlendirmelerde bulundu. Takımının üstün bir oyun ortaya koyduğunu vurgulayan Pak, kaçan pozisyonların maçın kaderini belirlediğini söyledi.

"ÜSTÜN TARAF BİZDİK AMA GOLÜ BULAMADIK"

Alperen Pak, "Yani şöyle, yine biz üstün taraf olduğumuzu düşünüyorum maçta. Topla oynama yüzdesine bakarsak ve maç kopana kadarki pozisyonlara bakarsak çok daha fazla pozisyona girdik. İlk yarı, ikinci yarı çok net kaçırdığımız pozisyonlar var. O pozisyonlardan yararlanabilsek çok daha farklı bir maç izlerdik skor olarak. Ama golü bulamadıkça biraz risk almak zorunda kaldık. Çünkü içeride ilk galibiyetimizi almamız gerekiyordu. Bu riskler bize biraz pahalıya patladı açıkçası. Hücumu yaptığımız gibi savunmada da aynı şekilde yapmamız gerekiyordu. Bunu başaramadık" dedi.

"BİR MAÇ KAYBETTİK, ŞAMPİYONLUĞU KAÇIRMADIK"

Mağlubiyetin telafi edilebilir olduğunu belirten Pak, "Ama tabii böyle zamanlarda daha fazla destek gerekiyor. Her maç kazanılmayacağı gibi bir maçı kaybettik. Şampiyonluğu kaçırmadık veya kazandık şampiyonluğu almadık. O yüzden ligin daha başı, daha çok sular akar. Buradan kalkıp çok daha güçlü Elazığspor olarak kendimize gelmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"KAYBETTİYSEK HEP BERABER KAYBETTİK"

Takım içinde bireysel hataların olabileceğini ancak bunun bir kişiye yüklenemeyeceğini vurgulayan Pak, "Maçlar bireysel kazanılmıyor açıkçası. Bir kişinin, iki kişinin mücadelesiyle maçlar kazanılmaz. Bir kişinin, iki kişinin kötü olmasıyla da kaybedilmez. Biz kaybettiysek hep beraber kaybettik. Kazandıysak hep beraber kazandık. Her maç illa ki bireysel hatalar olur. Biz bu hataları kapatmakla mükellefiz. Her ne olursa olsun hata yapana destek olmamız gerekiyor. Biz her hata yapanı affedersek içimizden sezon sonuna kadar oyuncu kalmaz. Bu lig uzun bir serüven, şampiyonluk için çok daha kuvvetli iradeye sahip olmamız gerekiyor. Bunları atlatmamız gerekiyor" diye konuştu.

"KARAMSARLIĞA GİRERSEK HİÇ ÇIKAMAYIZ"

İlk mağlubiyette karamsarlığa girilmemesi gerektiğini söyleyen Pak, "Böyle bir ilk mağlubiyette 'öldük bittik' karamsarlığına girersek hiç çıkamayız. O yüzden camia olarak, Elazığspor olarak, şehir olarak, hoca olarak, takım olarak hepimiz bir anda yine tekrardan ayağa kalkmamız gerekiyor. Bunu da hep beraber yaparız. Bu destek gerekiyor takıma ciddi anlamda. İki hafta önce bu takım beş attı burada, her şey gülistanlıktı. Ama destek böyle zamanlarda gerekiyor bize. O yüzden hep beraber el ele bu takımı şampiyon yapacağız Allah'ın izniyle. Onda şüphe yok. Bu takım şampiyon olur" dedi.