TARLALAR KURUDU

Nisa Yılmaz/ Elazığ Hakimiyet Gazetesi Elazığ'ın köylerinde yaşanan sorunları gündeme getirmeye devam ediyor.

TARLALAR KURUDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın önemli köylerinden biri olan Kavaktepe Köyü sakinleri, yaşadıkları sorunları Hakimiyet Gazetesi’ne anlattı.

        Kavaktepe Köyü’nde yaşanan içme suyu sıkıntısının giderilmesini istediğini söyleyen köy halkı, sorunlara bireysel çözüm getirmek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Geçmişte Kavaktepe Köyü’nde muhtarlık yapan, aynı zamanda Köy Güzelleştirme ve Kalkındırma Dernek Başkanı Ahmet Yığmatepe, köylerinde birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Doğduğundan beri Kavaktepe Köyü’nde yaşayan Ahmet Yığmatepe, kendisinin ve köy halkının sorunlarını dile getirdi.

 

“TARLALARIMIZ KURUDU, ÜRETİM YOK DENECEK KADAR AZ”

Yığmatepe, “Kavaktepe Köyü’nde içme suyunda sıkıntı yaşıyoruz. Birçok kişi su ihtiyacını karşılamak için bahçesine artezyen vurdu. Köyümüzde bağ bahçe sulamak için göletler var. Yağış olmadığı için göletler şuan boş. Göletler dolduğunda ise sadece birkaç kişi faydalanıyor.  Bizim bahçemize su gelmiyor, tarlalarımız kurudu. Çoğumuzun geçim kaynağı olan pancarı bile ekemedik, üretimimiz yok denecek kadar az’’ dedi.

“ÇOBAN EVİNE NE OLDUĞUNU BİLMİYORUZ”

Selami Yığmatepe ise “Köyümüzde bir tane fosseptik çukuru var. Diğeri fosseptik çukuru tahliye mi edildi, temizlendi mi bilinmiyor. Bir de yıkılan çoban evine ne olduğunu bilmiyoruz. Neden yıkıldığını merak ediyoruz. Yağış olmadığından dolayı göletlerde su az, dolduğunda ise birkaç kişi göletleri saatlerce kullanırken, bizim sebzemize bahçemize su gelmiyor. Göletler 10-12 senedir var. Köyde üretim yok denecek kadar azaldı. Çoğu köy halkı pancar bile ekemedi. Biz geçimimizi pancardan karşılıyorduk.” dedi.

“KÖYÜMÜZDEKİ SU KUYULARI KAPANDI”

Emekli İshak Atlı ise yaptığı açıklamada, “Elektrik borcundan dolayı köyümüzdeki su kuyuları kapandı.. Ben köy hizmetlerinden emekliyim. Fosseptik çukuru için köy hizmetleri ihaleye çıktı, yapıldı fakat üzerinde çökme meydana geldi. Çökmeden sonra denetim de yapılmadı. Köy halkına artezyenleri kendisinin yapmasını söylemiştim. Su depoları yapıldı köyümüze fakat içerisinde su yok. Arıcak’ın en ücra köyü bizden daha gelişmiş durumda. ‘’diye konuştu.

“HAYVANLARIMIZ SUSUZ KALDI”

Ayser Karaateş yaptığı açıklamada; “Su sıkıntımız çok. Hayvanlarımız, susuz kaldı. Güneş enerjisi için de su lazım. Hortum ve dinamo ile su ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Bir sabah kalktık çoban evi yıkılmış. Neden yıkıldığını bilmiyoruz, yetkili kişilerden açıklama bekliyoruz. Köylü, çoban evinin neden yıkıldığını merak ediyor.” şeklinde konuştu.