TARIM VE SULAMADA ATILIM

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI HEMŞERİMİZ MEHMET HADİ TUNÇ, İLİMİZ İLE İLGİLİ PROJELERE ÖZEL BİR ÖNEM VEREREK ŞEHRİN ÖNÜNÜ AÇIYOR

TARIM VE SULAMADA ATILIM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin yetiştirdiği önemli bürokratlardan olan ve halen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olarak ülkemiz tarımında başarılı projeleri ile  adından söz ettiren hemşerimiz Mehmet Hadi Tunç, tek gündemi Elazığ olan toplantılar yaparak yeni projeler ile tıkanan projeleri sonuçlandırma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde DSİ Genel Müdürlüğü’nde Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı hemşerimiz Hadi Tunç başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar ve AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım katılmış ve sorunlar masaya yatırılmıştı.

Toplantı sonrası, Kanal Fırat Televizyonu’nda canlı olarak yayınlanan ve Serkan Aksakal’ın sunduğu “Ana Haber” programına katılan AK Parti Elazığ Milletvekili, MKYK Üyesi ve Genel Merkez Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Bulut, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç ile yaptıkları görüşmenin ardından ilimizin kazanımları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ULUOVA SUYA KAVUŞUYOR

Uluova Sulama Projesinin şehrin kanayan yaralarından biri olduğunu ifade eden Milletvekili Bulut, “Uluova yıllardan beri Elazığ’ın kanayan yaralarından bir tanesi. Hamd olsun 2017 yılında ihalesi yapıldı. Başlandı, sonra ufaktan bir sıkıntı oldu. Sonra 2018’de başlandı. 1 yıl bir ödenek sıkıntısı yaşadık. Ama geçen yıl 45 milyar TL’lik bir ödenekle ana hatların döşenmesine devam edildi. Merkezde şu anda bütün hatların döşenebilmesiyle alakalı çalışmanın tamamlanabilmesi için 180 milyonluk bir ödenek lazımdı. O konuşuldu inşallah onunla alakalı bir sıkıntı olmayacak. Yani 1-2 yıllık süre içerisinde müteahhittin bitirdiği süre içerisinde o ödeneği hepsi aktarılacak.

ALTERNATİFİMİZ HATUNKÖY BARAJI

 Uluova’yla alakalı eş zamanlı olarak bir proje değişikliğine gitmeyi düşündüklerini, mevcut çalışma devam ederken hiçbir kesinti olmadan ana hatları, sulama hatları döşenirken su kaynağıyla alakalı yani eskiden Eyüpbağları Sulama Birliği’nden pompajla alınan su yerine kendi cazibesiyle gelen bir çalışma yapabilir diye ilgili kurumlarla görüştüklerini belirten Bulut şunları söyledi:“Hatun Köyden ve Gökçe Göletinden 2 tane gölet yapıp, 2 tane baraj yapıp oradan kendi cazibesiyle suyu getirmenin çalışmalarını yapmıştık. Onu neticelendirdik. Bu bir müjde. Artık Uluova bitecek ama Uluova pompajla suyu çekmeyecek. Yani enerji maliyeti ödenmeyecek. Enerji maliyeti ödemeden kendi cazibesiyle Hatun Köy mevkiinde yapılacak bir barajla yaklaşık 23 kilometre bir alandan suyu getireceğiz inşallah suyu bağlayacağız.

ŞORŞOR İHALESİ OCAKTA

 “Şorşor Deresi projesinin ikinci etabının ihalesinin ocak ayında yapılacağını ifade eden Milletvekili Bulut, şunları söyledi: “Şorşor Deresinin ikinci faz ihalesinin yapılmasıyla alakalı Bakan Yardımcımıza gitmiştik. Tabi o gün sağ olsun sayın bakanımız bunun sözünü vermişti. Onun ihale tarihinin belirlenmesiyle alakalı. Tamam, sözünü aldık, yatırım programına koyduk. Ama bir an önce ihalesini yapalım dedik. Onunla alakalı da Allah nasip ederse 20.01.2021 tarihinde yani yılın ilk ayında onunda ihalesini yapacağız. Böylelikle ikinci etabın tamamlanmasıyla birlikte Hicret Mahallesi, Kesrik Mahallesi ve Aksaray Mahallesi’ndeki bu işlemlerde tamamlanmış olacak. O konuyu dile getirdik”

BASKİL’E YER ALTI BARAJLARI

 AK Parti Elazığ Milletvekili Bulut, “Baskil Odabaşı Göleti bitti ve bitip faaliyete geçmesini istediğimiz yerde onunla alakalı da hamt olsun sona geldik. Buradan Baskilli vatandaşlarımıza müjde vermek istiyorum. Bu sene Baskil’e çok ciddi oranda yer altı barajları yapacağız. Yani geçmişte İl Özel İdaresi maharetiyle denmiştik, bunda bir başarı kat etmiştik ama bu sene o bölgemizde hemen hemen 7-8 tane bu şekilde yer altı barajı yapacağız. Çünkü o bölgemizde tarım çok ciddi yapılıyor. Kayısı çok ciddi yetiştiriliyor. Orada yapılan her kuruş yatırım bunun hemen karşılığını veriyor. Yine Karaçor Bölgesi’nde ve Karakoçan Bölgesi’nde de inşallah o planlanan sulama göletlerini yapmış olacağız” diye konuştu.

BAKAN YARDIMCISI TUNÇ İLE GELEN ŞANS

İlimizin önemli bir değeri  olan başta İBB Hak Ekmek Genel Müdürü görevi olmak üzere bulunduğu her mevkide önemli hizmetlere imza atan, şehri ve hemşerileri için hiç fedakârlıktan kaçınmayan Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç’ın ilimiz için büyük bir şans ve fırsat olduğunu ifade eden vatandaşlar, bu konuda siyasilerimiz ile kamu kurum yetkililerimizin daha çok proje hazırlayıp bakanlığa ulaştırması ile ilimizin tarımda önemli bir ivme yakalayabileceğini belirtiyorlar.