Tarım Kredi'deki Belirsizlik Çiftçiyi Tedirgin Ediyor

Elazığ'da hasat mevsimi başladı. Çiftçilerde biçerdöverler tarlalarına girmeden mahsullerini satmak telaşı alırken ÇKS limitine takılanlar ürünlerini değerinde satmak için her yıl olduğu gibi bu yıl da Tarım Kredi Kooperatiflerinin alım yapmasını istiyor. 

Tarım Kredi'deki Belirsizlik Çiftçiyi Tedirgin Ediyor

Birkaç gün içinde  arpa hasadına başlayacaklarını ifade eden Mollakendi merkez mahalle muhtarı Bekir Demirel “ son 3 yıldır hasat ettiğimiz arpalarımızı Tarım Kredi Kooperatiflerine götürüyorduk. Birkaç yüz metre  taşıma ile ürünlerimizi teslim edebiliyorduk. Daha iyi fiyata ve asıl önemlisi devletimizin güvencesinde olduğu için alacağımız garanti altındaydı. Birkaç gün içinde hasada başlayacağız. Kooperatif yetkilileriyle görüştük. Bu yıl henüz alım için bir şey diyemiyorlar. Genel merkezden talimat bekliyorlarmış. Bir belirsizlik var. İlimizde faaliyet veren yem fabrikaları var. İl dışından arpa getirteceklerine ilimizdeki mahsulü alsınlar. Bizi tüccarların belirleyeceği fiyatlara, onların insaflarına bırakmasınlar” dedi. 

Tarım Kredi'deki Belirsizlik Çiftçiyi Tedirgin Ediyor

Muhtar Demirel “ Sorunumuzu milletvekillerimize de ileteceğiz. Sesimizin duyulmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu fiyatlarda ürünlerimizi satmak istiyoruz. Çiftçinin alın terini görmezden gelmesinler.  bir yıllık emeğimizin karşılığını ürünlerimizin ederi  ölçünde satmak bizim en doğal hakkımız” ifadelerini kullandı.