Tarım Kooplar Fırsatı Değerlendirmeli

Zincir marketlerin son dönemde fahiş zamlar yaptığı iddiasıyla başlayan tartışmalar devam ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de konuya  girmesiyle birlikte olayın siyasileşmesinin ardından BİM'den konuya yanıt gelmişti. BİM'in ardından bu sefer de Tarım Kredi marketleri hedefe konuldu. Marketlerin, BİM'den daha pahalıya ürün sattığı iddia edildi. Tarım Kredi de konuyla ilgili açıklama yapmak zorunda kaldı.

Tarım Kooplar Fırsatı Değerlendirmeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım Kredi'den yapılan açıklamada, her marketin farklı fiyatlarda satışa sunduğu kendine özgü, birinci ve ikinci marka ürünleri bulunduğu belirtildi. Konuyla ilgili haberlerde Tarım Kredi Kooperatif market şubelerinin birinci marka ürünü ile diğer marketlerin ikinci marka ürünlerinin kıyaslandığına işaret edildi.

Tarım Kredi marketlerinin açıklamasında bazı konularda haklılık payı var. Elbette ki her zeytinyağı aynı değil her çay da aynı kalitede değil. Dolayısıyla fiyat farkının olması da doğal olabilir.

Ancak, Tarım marketler kar amacı gütmeyen ve piyasayı regüle etmek için kurulan  marketler olduğu için birçok kalemde diğerlerine göre ucuz olmasını bekliyor vatandaş. Ve bu rekabeti yapsa hiç kimse diğer zincir marketlere gitmez. Bugün hazır bu zincirlere karşı bir tepki oluşmuşsa, Tarım Kooperatifleri bunu fırsata çevirmesi Bakkal Koopları da arkasına alarak son vuruşu yapması gerekir diye düşünüyoruz.