Tarhan 'Festivalimiz Vatandaşlarımızdan Tam Not Aldı'

Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Zülfü Tarhan 29 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 5. Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali bitimi nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Tarhan 'Festivalimiz Vatandaşlarımızdan Tam Not Aldı'

Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı  Zülfü Tarhan 5. Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi  Festivaline yoğun ilgi gösterildiğini ve festival nedeniyle ilimize ilk defa gelen kişilere olumlu izlenim bıraktıklarından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Tarhan 'Festivalimiz Vatandaşlarımızdan Tam Not Aldı'

 

Başkan Tarhan gazetemize yaptığı özel açıklamada “ Bu yıl 29-30 Eylül ve 1 Ekim tarihlerinde Geleneksel 5. Salçalı Köfte ve Gastronomi  Festivalini yaptık.  Festivalin en başında belirttiğimiz gibi amacımız Elazığ gastronomisini ve nezih mutfağımızı ülkemize ve tüm dünyaya tanıtmaktı. 2018 yılında bu amaçla yola çıkmıştık. Festivalimizi üstüne koyarak bugüne kadar taşıdık.  Çok güzel bir festival oldu. Halkımızın ilgisi çok yoğundu. Alanı hınca hınç doldurdular. ağın leblebimizden, vişne dondurmamıza, Harput köftemizden, sırınımıza  birçok yöresel ürünümüzü insanlarımız görme ve tadına bakma fırsatı buldu. Tüm Elazığlı hemşerilerimize ilgi gösterip bizi yalnız bırakmadıkları için kendilerine teşekkür ediyorum.  Etkinliğimize çevre illerimizden, Ankara, İzmir, Manisa, Denizli, Sakarya, Çorum gibi birçok farklı şehrimizden misafirlerimiz  oldu.  İlimize ilk defa gelip tanıma fırsatı bulan misafirlerimizden ilimiz hakkında çok güzel övgüler aldık. Bu da bizleri gururlandırıp onore etti” diye konuştu.

KONSERLERE YOĞUN İLGİ

Festivalin her akşamı farklı bir konsere ev sahibini yaptığını belirten Tarhan  “ 29 Eylül akşamı Sakiler sahne aldı. 30 Eylül’de Elazığ kürsübaşı programı düzenledik ve mahalli sanatçılarımız sahnedeydi.  1 Ekim’de ise ulusal sanatçılarımızdan Koray Avcı konseriyle festivalimizi noktaladık.  Halkımız konserlerde kendilerine ayrılan alanı tamamen doldurdular. Bu arada festivalimize emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum.  Elazığ Valiliği’ne, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na katkılarından dolayı  festivalin bugüne taşınmasında çok büyük emekleri var.  İl Turizm ve  Kültür müdürlüğümüze, İl Ticaret müdürlüğümüze, diğer kurum müdürlerimize, esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza hep birlikte festivale omuz verdiklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diyerek açıklamasını sonlandırdı.