Tarafsızlık da Vebal Değil mi?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, seçimde alacakları pozisyonla ilgili konuştu.

Tarafsızlık da Vebal Değil mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbakan, "Cumhur İttifakı içinde olmamız son derece zor ve düşük bir ihtimal olduğunu söylüyoruz, 20 senelik ekonomide özellikle uygulamalar ortada. Yeniden Refah Partisi’ni ittifakın içine almak için bu uygulamaların dışına çıkacağını sanmıyorum" dedi.

Erbakan, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması durumunda "Yeniden Refah tabanı hangi tarafa yönelir" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bir kısmı bizim gibi desteklemez, iki tarafa da destek olmanın vebal olduğunu düşündüğümüz için ‘Sandık başına gitmeyin’ diyeceğiz ama ikinci tura inşallah biz kalırız bu tartışmalara gerek olmaz." 

Fatih Erbakan’ın ittifaklar arasında bir fark görmemesi ve hiçbir ittifaka girmemek  gibi bir ilke ortaya koyması oldukça doğru ve isabetli bir yaklaşım. Partiyi, belki de diğer küçük partilerden ayıran ve anketlerde hepsinin üzerinde çıkmasına sebep de Erbakan’ın bu duruşu.

Fatih Erbakan’ın ittifaklar konusundaki yaklaşımı, geniş kesimler tarafından kabul görürken ikinci turda “vebal almama” adına sandığa gitmemenin de vebal olduğunu dile getirenlerin sayısı da az değil.

Vebali tek taraflı düşünmemek gerekiyor. Bitaraf olanın bertaraf olacağından hareketle bazen bir tarafsız kalmak da büyük bir vebal getirebilir. Ve bu vebalin hem manevi hem de siyasi bedeli olabilir.