Tanınmış Değil, Düzgün Aday

Elazığ'ı ziyaret eden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Elazığ'ın halen yaralarını saramadığını, Elazığ'ın sorunları ve çözüm önerilerine yönelik raporları hazırladıklarını ve ilimiz için eylem planı hazırlayacaklarını, seçimlerde tanınmış isimleri değil düzgün isimleri aday göstereceklerini dile getirdi.

Tanınmış Değil, Düzgün Aday
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’a gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan,   basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Basın mensuplarına partisinin eylem planlarını aktaran ve kendisine yöneltilen sorulara yanıt veren Babacan,  6’lı masa ortak aday çıkaramadığı takdirde B planlarının devreye konulabileceğini yani her partinin kendi genel başkanını aday gösterip yol yürüyebileceğini ifade etti.  

Tanınmış Değil, Düzgün Aday

“TÜİK, DEVLETE GÜVENİ ZEDELİYOR”

Babacan; “Gerçek enflasyonun hükümet tarafından ve TÜİK tarafından gizlenmesi sadece vatandaşın güven duygusunu azaltıyor. Üreten çiftçi de temel gıda satın alan vatandaşlar da gerçek enflasyonu çok iyi biliyor” dedi. 

“4 MİLYON SURİYELİ VATANDAŞLIK ALMA UMUDU İLE  ÜLKESİNE DÖNMÜYOR”

Mülteci ve 200 bin Suriyeliye vatandaşlık verilmesi noktasında da görüşlerini aktaran Babacan; “Hiçbir ülkede gelişi güzel vatandaşlık verilmiyor. 4 milyon Suriyeli bir gün piyango bize de vurur umuduyla Suriye’ye dönmeyebilir” dedi. 

ELAZIĞ’DA YOĞUN PROGRAMLAR

Babacan; “Yoğun bir Elazığ programımız var. 41 İl Kongremizde de Elazığ’a gelmiştik. Elazığ’a borçlandık daha uzun bir program yapacağımızı ifade etmiştik. Bu kez Elazığ’da daha uzun zaman geçireceğiz” dedi. 

TEŞKİLATLANMA BAŞARI İLE SÜRÜYOR 

Babacan; “Türkiye’nin en yeni siyasi partilerinden birisiyiz. Ama 81 ilde 720’de teşkilatlandık. 178 bin resmi üyemiz var. Her türlü baskıya rağmen resmen partimizin içindeler. Teşkilatlanma başarıyla sürüyor. Vatandaşa doğrudan dokunmak ve parti hazırlıklarımızı anlatmak önemli.2. çalışma alanında ise Türkiye’nin yarınlarına ilişkin detaylı çalışmalarımız var” dedi.

Tanınmış Değil, Düzgün Aday

ELAZIĞ, HENÜZ YARALARINI SARAMAMIŞ

Partilerinin eylem planları hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Babacan,“ Eylem planlarımızın ilkini tarım ile ilgili olarak açıkladık. Hayali hiçbir şey yer almıyor.  Elazığ henüz depremin yaralarını saramamış; afet anlarında devlet ne yapmalı?. 2. eylem planı Afet eylem planında yer alıyor. Sosyal devletin gereğini nasıl yerine getireceğimiz de 3.eylem planımızda açıklık getirdik. 4. eylem dijital dönüşüm ve teknoloji adı altında irdeledik. 5. eylem planında da ekonomi, finans ve istihdam başlığı altında. 116 madde halinde Türkiye ekonomisini nasıl düzeltileceği bilgileri yer alıyor. 6. eylem planında da 101 madde ile yerel yönetimler ve şehircilik. 7.eylem planında da 50 madde ile Yüksek Öğretim ile ilgili. 8. eylem planında ise KHK ile FETÖ ile mücadele içerisinde var. 9. eylem planında da; Çevre ve iklim değişikliği ile de geleceğe nasıl bir dünya bırakacağız? Gündeme getireceğiz” dedi.

Tanınmış Değil, Düzgün Aday

ELAZIĞ İÇİN EYLEM PLANI HAZIRLIYORUZ 

Elazığ için eylem planı hazırlayacaklarını ifade eden Babacan; “DEVA Elazığ İl Teşkilatı sık sık Elazığ’ın sorunları ve çözüm önerileri raporlarını hazırlamış durumda. Yazılı olarak eylem planına dökeceğiz. Ayrıca Elazığ Eylem Planı hazırlayacağız. İktidar özelinde ihmal ve icraat sorunu varsa bunun muhatabı iktidardır. Bundan sonrası için daha fazla çalışacağız” ifadelerini kullandı.

FETÖ İLE MÜCADELE SÜRECEK 

Babacan, KHK’liler ile ilgili olarak FETÖ ve benzeri yapılarla kararlılıkla mücadele edileceği ve kurunun yanında yaşın yanmayacağı bir sistemle ilerleyeceklerini belirtti. 

“ADİL YARGILAMA YAPILACAK”

Sözü İdris Şahin’e bırakan Babacan; “Bizim bu çalışmada temel esas KHK’lilerin tamamını kapsamıyor tabi ki.  Mağduriyet yaşayanların bağımsız ve tarafsız yargılanmasını istiyoruz. Darbeye karışmış, örgütün hiyerarşisini bilenlere karşı en ufak bir şey yok. Bizler hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Keyfi idari işlemlere geçit vermeyeceğiz” dedi.

“HDP İLE İŞ BİRLİĞİ YOK”

DEVA Partisi’nin HDP’ye olan tutumu hakkında ise Babacan yaptığı açıklamada,“ HDP ne 6’lı masada ne o masanın altında ne de dolaplarında var.  Bizim açık diyalog kanallarımız var ama iş birliği halinde değiliz. Bugün itibarı ile Türkiye’nin anayasasına göre her partiye saygılıyız. O partiye olan saygısızlık o partiyi destekleyenlere saygısızlıktır” dedi. 

2013 VE 2014’TEN SONRA TÜRKİYE’DE SİYASET KUTUPLAŞMAYA BAŞLADI

Babacan; “Türkiye’de özellikle 2013 ve 2014’ten sonra Türkiye’de siyaset kutuplaşmaya başladı. Şu anda bizlerin yaptığı bir iş birliği bir mutabakat şu an ülkeyi yönetenlerin zihin dünyasına o kadar ters ki. Onun için  anlayamıyorlar ve bundan dolayı bu 6’lı masayı zihin dünyalarında  bir yere oturtamıyorlar. Çünkü onların zihinleri kavga üzerinden, ayrıştırma ve ötekileştirme üzerinden. Biz şimdi  Türkiye’deki siyasetin; işbirliği ve mutabakatla da yürüyebileceğini gösteren çok önemli bir  çalışma ortaya koyduk. Şu anda ülkemizin bu noktada büyük bir ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Ülkemizi; kutuplaştırarak, ötekileştirerek toplumu yönetmek bu ülkenin hayrına değil” dedi.

“ERDOĞAN, BAHÇELİ’NİN DESTEĞİ İLE SEÇİMİ KAZANDI”

Babacan; “Yeni sistemde 50+1 mecburiyeti var ve bunu kimse sağlayamadı. Önümüzdeki seçimlerde de bir partinin 50+1 kriterini sağlaması zor olabilir. Bunun için zaten Sayın Erdoğan ne yaptı?  Kendisi de MHP’yi ortak edindi. Çünkü baktı tek başına kazanması mümkün değil ve  50+1 alamayacak. AK Parti Meclis çoğunluğunu da sağlamayacak,bunun gözden kaçırılmaması gerekiyordu. 2018 ‘de Erdoğan kazandı deniliyor ama Erdoğan, Bahçeli’nin desteğini alarak kazandı. AK Parti Meclisteki çoğunluğunu kaybetti. MHP Milletvekilleri ile çoğunluğu sağlayıp, şu an yasa çıkartıyorlar. Bunu unutmayalım. Mevcut sisteme göre seçimi kazanmak için bir şekilde işbirliği şart” ifadelerini kullandı.

“DÜZGÜN İSİMLERDEN ADAYLARIMIZI OLUŞTURACAĞIZ”

Milletvekilliği konusunun önemli olduğunu ifade eden Babacan; “Liste farklı olursa iş uzayabilir. Milletvekili konusu çok önemli, liyakat konusunda şüphe içermeyen ve tabandan gelen isteklere göre şekillendireceğiz. Adaylar düzgün olsun varsın az kişi tarafından tanınsın. Çok tanınıp kötü tanınmasından iyidir. Sadece DEVA Partisinin adayı değil temsil gücü yüksek isimlerden adaylarla listelerimizi oluşturacağız” dedi.