Tam Zamanı…

Ülkemizde bir çok şehirlerin kendisine has lezzetleri vardır. Bu illerden bir tanesi de Elazığ'dır.

Tam Zamanı…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yöresel ürünler dışında bir lezzetimiz var ki özellikle yaz aylarında oldukça ilgi görüyor. Bu lezzetimizin adı vişne dondurması.

Elazığ'ın patent yolundaki lezzeti vişne ile tamamen organik yapılan vişne dondurması sadece yurtiçine değil yurtdışına da gönderilerek hem damakları şenlendiriyor hem de kentin tanıtımına yardımcı oluyor.

Rengi, eşsiz aroması ve lezzetiyle iç serinleten dondurma, çiftçilerden alınan vişnelerle katkı maddesi kullanılmadan yapılıyor. 

Tarlada 1 buçuk aylık kısa bir sürede hasadı süren vişneler, alınarak yaklaşık 5 ay boyunca soğuk hava depolarında muhafaza ediliyor. Çiftçilerden temin edilen vişne ise dondurma yapımında kullanılıyor. 

Vişne, dondurmasının tatilcilerle birlikte yurt dışına gönderildiği belirtiliyor. 

Hakimiyet Gazetesi olarak her platform da ilimizin tanıtımı için bütün paydaşları kullanmamız lazım düşüncemiz de vişne dondurması önemli bir yer tutuyor. 

Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlere vişne dondurmamızı tanıtmamız lazım… 

Gerekli özel sektör gerekse ilgili kurumların stand kurarak vişne dondurmamızı ücretsiz olarak vatandaşlarımıza ikram etmesi gerekiyor. 

Eğer ilimizin turizm anlamında kalkındırmak istiyorsak ilimizin her türlü imkanlarını kullanmamız gerekiyor. 

Öyle ki… Pandemi sonrası yasakların kalkmasının ardından ilimize yerli ve yabancı turistlerin oldukça yoğun geleceğini düşünürsek, hem tarihi mekanlarımızı hem de kendimize has lezzetlerimizin reklamını iyi yapmalıyız…

Öyle Değil Mi ?