Tam Uyum mu Tam Uyuma mı?

Ak Parti İl Başkanlığına Seçildiği Günlerde 'Yeni dönem tam uyum' sloganıyla göreve başlamasına rağmen milletvekillerinin yeterli duyarlılık göstermemesi sebebiyle şehrin sorunlarını çözmek yerine geçen süreç içinde konuşmaktan öteye geçilemedi.

Tam Uyum mu Tam Uyuma mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın göreve gelmesinin ardından yeni dönemi tarif ederken ifade ettiği “Yeni Dönem Tam Uyum” söyleminin şehrimiz sorunlarının çözümünde ne kadar etkili ve geçerli olduğu ve bunun hayata ne kadar geçirildiği ve şehre ne kadar katkı sağladığı merak konusu oldu? 

İlimiz Haberkent Gazetesi’ne verdiği demeçte; “Ben ilk göreve geldiğim zamanda da konuştum ve şu an da konuşmaya devam ediyorum. “Yeni dönem tam uyum” sloganıyla devam edeceğiz” ifadelerini kullanan Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, bu sloganın gereği, gerek ilimizde gerekse Ankara’da milletvekillerimiz, bakan yardımcıları ve ilgili bürokratlarla yaptıkları toplantıların şehre yansımasının nasıl olduğunun izini sürdük ve çok önemli bilgilere ulaştık.

TOPLANTI VAR, ÇÖZÜM YOK
Ankara’da yapılan toplantılarda sorunların dile getirildiğini, problemlerin çözümü noktasında atılması gereken adımların ifade edilmesinin ardından basına yapılan açıklamalarla yetinildiğini ve işin takip edilmediğini ifade eden vatandaşlar, ilimiz sorunlarının birinci derecede muhatapları ve çözüm merkezleri olan milletvekillerinin, sonuç değil süreç odaklı bir siyaset güdüldüğünü belirtiyorlar.

SOSYAL MEDYA SİYASETİ
“Yeni Dönem Tam Uyum” döneminin şehrin var olan ve biriken hiçbir sorununa çözüm getirmediğini, siyaseti çözüm müessesesi  olarak görmeyip sadece temsil ve kürsü makamı olarak gören bir anlayışın şehre bir şey kazandırmayacağını ifade eden vatandaşlar, ilimiz milletvekillerinin bu anlayışının  törensel ve sosyal medya paylaşımlarından ibaret bir siyaset anlayışını benimsediklerinin somut bir örneği olarak benimsedikleri,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “sosyal medya siyaseti hiçbir zaman hizmet siyasetinin yerini tutamaz” sözlerinin bile yok sayıldığını dile getirdiler.

GERİYE GİDİYORUZ
Son bir yıl içinde var olan konumdan da geriye gidildiğini ifade eden vatandaşlar, ilimiz kaynaklarının ve Hazineye ait çok sayıda değerli arsalarının TOKİ’ye devredildiğini ve TOKİ’nin de binlerce dönüm olan bu arsaları parsel parsel sattığını ve bu haksızlık karşısında milletvekillerinin herhangi bir refleks göstermediği gibi tüm olan bitenlerden haberleri bile olmadığını belirtiyorlar.

KAMU BİNASI VE OKUL YAPACAK ARSA KALMADI
Son bir yıl içinde hazineye ait birçok arazinin TOKİ’ye devredildiğini, gelecekte kamu binası ya da okul ve sağlık tesisi gibi önemli kurumların inşa edilmesi için arsa kalmadığını ifade eden vatandaşlar, bunun en son örneğinin Hankendi bölgesi Kesiköprü mevkiinde olan 600 dönümlük arazinin TOKİ’ye devredilmesi olduğunu belirttiler.

Hazineye ait bu alanın TOKİ’ye devredilmesinin  batıya doğru gelişim gösteren ve ikinci üniversitenin bu bölgede kurulmasını planlayan Elazığ’ın önünü kesmek anlamına geldiğini belirten vatandaşlar, milletvekillerinin bu gidişata dur demeleri gerektiği görüşünde birleşiyorlar.

KAMU KURUMLARININ TAŞINMA İHTİMALİ KALMADI
İlimizde Zübeyde Hanım Caddesi’nde bulunan Karayolları ve Orman Bölge Müdürlüklerinin şehir dışına taşınması ve eski alanların park olarak halka açılması projesinin hayata geçme imkânı kalmadığını ifade eden vatandaşlar, bu kurumların Kesikköprü’de bulunan hazineye ait araziye taşınmasının planlandığını ancak bu arazinin TOKİ’ye devredilmesinin  ardından satılmasıyla bu projenin akamete uğradığını ifade ediyorlar.

Güney Çevre Yolunda resmi kurum alanları olarak ayrılan hazineye ait arazilerin tümünün de TOKİ’ye devredildiğini ifade eden vatandaşlar, bu arazilerden elde edilen gelirlerin TOKİ bütçesine girdiğini belirterek bu durumun şehre hiçbir olumlu katkısının olmadığını dile getirdiler.

HARPUT’UN UNESCO YOLCULUĞU 
İlimizin tarihi ve turistik bölgesi Harput’un 2018 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesine girmesinin ardından siyasilerin herhangi bir girişimi olmadığı için herhangi bir adım atılmazken, komşu şehir Malatya’da milletvekillerinin  ortak girişimi ve hamleleri ile Malatya Arslantepe Höyüğü UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesi'ne alındı bile. 

Harput’un UNESCO yolculuğunun siyasilerin gündeminde dahi olmadığını ifade eden vatandaşlar, böylesine önemli bir proje için harekete geçemeyen siyasilerin gündemine Harput’u ne zaman alacakları ve bu önemli meseleye ne zaman yoğunlaşacakları merak ediliyor.

ŞORŞOR “ŞOR” OLDU
İlimizin yıllardan beri süren Şorşor Deresi probleminin hala tamamlanamadığını, DSİ Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada bunun sebebinin ödenek yetersizliği olarak ifade edildiği halde siyasilerin bu konuda yetersiz kaldığını ifade eden vatandaşlar, Elazığ deyimiyle Şorşor Deresi projesinin “şor” olduğunu belirterek artık bu sorunun nihayet bulması ve tamamlanması gerektiğini dile getiriyorlar.

TAM UYUM BU MU? 
İlimizde yaşanan problemlerin siyasilerin uyumlu ve kolektif çalışmasıyla sona ereceği ve “yeni dönem tam uyum” sloganıyla yola çıkılmasına rağmen ciddi bir mesafe alınmadığı gibi var olan değerlerin bile elden gittiğine dikkat çeken vatandaşlar, siyaset kurumunun sıradan ve günübirlik gündemlerde boğulma, kendini oyalama ve bunlarla önemli işler yapıyormuş hissine kapılarak kendini başarılı bulma duygusuna kapılma yerine,  şehrin önemli problemlerinin çözümü noktasında tüm siyasi aktörler ve bakanlıklarla koordine ve uyum içerisinde çalışılması gerektiğini belirtiyorlar.

HİZMETTE GÖRÜNÜR OLMAK
Siyasetçilerin rutin ve sosyal medya aleminde görünür olmasından çok, problem çözücü ve şehrin sorunlarını giderici adımlar atarak görünür olmasıyla yeni dönem tam uyum ilkesinin hayata geçebileceğini ifade eden vatandaşlar, çözüm merkezi ve mekanizması olmayan siyasetin “gerçek siyaset”, bunu yapamayan isimlerin de “gerçek siyasetçi” olamayacağını belirtiyorlar.

UYUM DEĞİL ŞAHSİ  ÖNE ÇIKIŞ
Milletvekillerinin şehrin sorunlarını ortak bir masa etrafında görüşüp çözümü noktasında ilgili bakanlıklara taşıma ve bununla kalmayıp sonuna kadar takip edip hayırlı haberi kamuoyuyla paylaşma gibi bir kararlılık ve takipçilik örneği ortaya koyamadıklarını, her ne kadar Ak Parti  İl Başkanı Şerafettin Yıldırm; “Yeni dönem tam uyum” dese de eski dönemlerde olduğu gibi siyasi aktörler arasında yaşanan  uyumsuzluk ve şahsi öne çıkma sebebiyle sorunların çözüm bulmadığını ifade eden vatandaşlar, milletvekillerinin kendi şahsi duygularından ziyade şehrin geleceğinin daha önemli olduğunu ve uyumsuzluğun getirdiği problemlerden arınmış ve hizmete doymuş bir Elazığ için artık ciddi ve çözüm odaklı çalışmak gerektiğini belirtiyorlar.