Talan Eğitimi

Son aylarda yaşanan ekonomik krizin toplumdaki yansıması farklı yönlerde tecelli ediyor.

Talan Eğitimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın yavaş yavaş geride kalırken yol açtığı tahribat tüm dünyada etkisini sürdürmeye devam ediyor. Bu tahribatın en başında ise yüksek enflasyon oranları ve buna bağlı olarak düşen alım gücü geliyor. Söz konusu gelişme giyimden gıdaya kadar birçok perakende noktasında raf güvenliğinin tehlikeye girmesine, bu bağlamda da hırsızlık olaylarının artmasına yol açtı. Gelişmeye paralel olarak güvenlik önlemlerini artıran perakende noktaları, çalışanlarına verdiği eğitimleri de hızlandırmış.

Sabit ve dar gelirlilerin yaşamakta zorlandığı bu günlerde, hırsızlık olaylarının da artığını görmekteyiz.

Ekonomik krizden kaynaklı oluşabilecek durumlara karşı kurumsal kimlikli ve yaygın şube ağı bulunan bazı mağaza ve zincir marketler, çalışanlarına “Yağmaya karşı koyma” eğitimi vermeye başlamışlar.

Bu olay da gösteriyor ki ciddi önlemler alınmaz ve gerekli adımlar atılmazsa zam gelecek ürünleri erkenden almak için bazı insanların rafları talan etmesi içten bile değil.

Elbette ülkemizde böylesi olayların yaşanmasını hükümet de dahil kimse istemez. Ancak gerekli adımlar atılmaz ve alım gücünün artırılması noktasında insanların bütçesine katkı sağlayacak önlemler alınmazsa istenmeyen bu görüntülerin olması da çok uzak ihtimal değil.

Ancak sektör temsilcileri hiçbir perakende noktasında yağmaya sebep olacak bir ortamın bulunmadığını, böyle bir eğilimin olmadığını vurgulamış.