'Tak' Diye Kaldırmak

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Tokat ziyaretinde, geçtiğimiz günlerde Meclis'ten geçen ve yanıltıcı haber yayanlara 3 yıla kadar hapis cezası öngören dezenformasyon yasasıyla ilgili bir soruya da yanıt verdi ve 'Hiç merak etmeyin 'tak' diye kaldıracağız. Böyle bir rezalet olur mu? Gençlerin veya herhangi bir kişinin sosyal medyada eleştiri yapması kadar doğal bir şey yok. Hakaret içermediği sürece en sert eleştirilere siyasetçilerin tahammül etmesi lazım.' dedi.

'Tak' Diye Kaldırmak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kılıçdaroğlu’nun muhalefet lideri olarak bunları söylemesi ve  vaatlerde bulunması çok doğal. Çünkü adam iktidarda değil. Yönetimin başında değil. Hizmetin sahibi değil. Hiçbir sorumluluğu yok. Tek yaptığı eleştirmek. Sosyal medyanın genel karakteri ile Türkiye’deki klasik muhalefetin söylem ve hedefleri örtüşüyor. 

Yalan yanlış da olsa sosyal medya mecrasında hükümeti eleştiren her paylaşım muhalefetin işini kolaylaştırıyor, ekmeğine yağ sürüyor. Doğal olarak muhalefet de bunun siyasi rantını yemenin keyfini sürüyor,elini ovuşturarak tabloyu izliyor.

Kılıçdaroğlu’nun “tak diye kaldıracağız” dediği dezenformasyon yasasıyla ilgili söylemi de gösteriyor ki kendisi iktidara gelmeyi hayal bile edemiyor. Zira kendisinin cumhurbaşkanı olduğu, sürekli iftira ve hakaretlere maruz kaldığı bir gün düşünemediği için muhalefetliği ile konuşmaya devam ediyor.

Eğer günün birinde Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olursa değil bu yasayı tak diye kaldırmak belki öngörülen cezanın artırılmasını bile talep eder. “Herkes her şeyi söylememeli, iftira atıp cumhurbaşkanlığı makamının itibarını düşürmemeli” diyerek yasanın en sert uygulayıcısı ve müdafisi olabilir. 

Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerini şimdilik muhalefet olma halet-i ruhiyesine veriyor ve normal karşılıyoruz.