Tahta açılmıyor, -3'le başlıyoruz!

Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk, gündeme dair konular hakkında bir basın toplantısı düzenledi

Tahta açılmıyor, -3'le başlıyoruz!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup’ta sezona sıkıntılı bir giriş yapmaya hazırlanan Elazığspor’da, Başkan Selçuk Öztürk basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin konular hakkında değerlendirmeler yapan Öztürk, “Transfer tahtası açılmayacak ve kulüp lisansı alınmadığı için sezona -3 cezası ile başlayacağız” dedi. Başkan Öztürk’ün açıklamaları şöyle;

TOPLANTIDA NELER KONUŞULDU?

“Taraftarların merakla beklediği toplantı vardı. Bu toplantı sayın valimiz, vekillerimiz ve belediye başkanımız arasında yapılmıştı. Bir toplantı da 2 gün önce ben, Milletvekili Metin Bulut ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile gerçekleşti. Vali beyin önemli bir programı olduğu için katılamadı. Bu toplantıda gerekli raporları, borcunu, genel durumu sunduk. 1 yıllık bir planlama yapıldı. Bu süreçte maalesef ilk gündemimiz transfer tahtası. Bu konuda yaklaşık 2 aydır çaba veriyorum ancak bazı isimler imza vermiyor. Kulüp lisansı ve transfer tahtası aynı. Tahtayı açamazsan lisansı da alamıyorsun. Toplantıda çıkan karar, bu sezon transfer tahtasına gitmeyelim kararı çıktı. Buna üzüldük. Ancak ciddi bir kaynak gerekiyor. Şu an futbolcu ailesine 32 Milyon TL borç var. Bu da benim suçum değil. Yabancıların rakamları yüksek ve bu bizi bunalttı. Transfer tahtasını açabilmemiz adına tahminimce 5-6 Milyon TL kaynak oluşsaydı açılırdı. Ancak toplantıdan çıkan karara baktığımızda transfer tahtasına o paraları harcayıp yeni oyuncuları almak yerine elimizdeki oyuncularla yola devam etme kararı çıktı. Maalesef oluşturabildiğimiz bütçede tahtaya gidemiyoruz. Adım adım gitme kararı aldık. Elimizde aslan gibi çocuklarımız var ve ciddi manada tecrübe edindiler. Bizim tek sıkıntımız kadro derinliği. Bu takım küme düşmez. İyi bir fikstür çektik sürpriz de yapabiliriz. Ocak ayını görelim dedik ve gidişata göre yeniden bu durum değerlendirilecek. Ocak ayında takımımız ilk 6’ya girerse yeniden bu tahta değerlendirilecek.”

“KULÜBÜMÜZ - 3 PUAN SİLME CEZASI ALACAK”

“Ana hedefimiz Elazığspor’un yaşatılması. Bir çok kulüp kapandı ve kapanma noktasında. Bizim hedefimiz ise adım adım gidip maddi tabloyu düzenlemek, hem de altyapımızı düzeltebilmek. Bazı kaynaklar oluşturduk. Eksi 3 puan cezasını alacağız. Ancak gelecek için bu cezaları almamak adına kaynak kalemi oluşturduk. Tedbirleri almazsak bu eksi 3 puan cezaları eksi 6’ları bulur. Bunun önüne geçmeliyiz. Tahtayı açmak istiyoruz. Bunu herkes biliyor. Ancak adım adım da gitmezsek bu kulüp ileride kötü günler görebilir. Bugüne kadar oluşturulan kaynaklar çar çur edilmiş. O kaynaklar doğru kullanılsaydı bu kulübün 1 kuruş borcu kalmazdı. Bu kadar mı kötü yönetilir.”

“BELEDİYE BAŞKANIMIZ MADDİ DESTEK SAĞLAYACAK”

“Belediye başkanımız maddi destek sağlayacak. Bunun sözünü aldık. Valimiz kaynak sağlayacak. Valimiz de çok duyarlı. Kulübümüze destek oluyor. Yönetimimiz kaynak sağlayacak. Ben vermeden istemem. Benim verdiğim para 2 Milyon 670 Bin TL. Bu da kayıtlı. Bir çok oyuncumuzun benden önceki dönemden alacaklarını bile ödemişim. Başkanlığı bıraktığım tarihte de 6 Milyon TL’den fazla para vermişim. Ayrıca elektrik borcu diyorlar. Bizim elektrik borcumuz yok. Biz konteyner kente elektrik verdik ve bunun borcunu biz ödeyeceğiz dediler. Özel İdare ile bir çok kez konuştuk. Elektrik kesilirse de bizim suçumuz değil. Özel İdare, AFD, müteahhitler çalıştı ve bunu kulüp olarak biz mi ödeyeceğiz? Bolu’da kafilemizin mahsur kaldığı da doğru değil. Covid 19’lu oyuncularımız için araç bulamadık sadece. İstanbul’dan buraya gelen bir otobüsü komple kiraladım ve oyuncularımızı böyle getirdik. İnşallah yetiştirirsek tahlille lisansı, oyuncularımız oynayabilir.

Toplantıda Sayın Bakanımız Murat Kurum’un da desteğiyle bir kaynak oluşturmaya çalışacağız. Sponsorluklar konusunda da çalışmalarımız olacak. Spor Toto’ya proje verdik. Buraya gitmeyi planlıyoruz. Yine TFF’ye gitmeyi düşünüyoruz. Tabi ki güç birliğiyle bunları yapmak istiyoruz. 

Transfere engel borçlar toplam 17-18 kişi. Bunu biz düşürdük. Bu da yaklaşık 5-6 Milyon TL kadar tutuyor. Ayın 30’una kadar sürem var. Yine de bu sorunla ilgili uğraşacağım.”