'Tadında Hikayeler' Beğeniyle İzlendi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası destekleriyle Akademisyen ve Gastronomi Uzmanı Asuman Kerkez tarafından hazırlanan ve Haber Türk TV'de yayınlanan 'Tadında Hikayeler' programı büyük beğeni gördü. 

'Tadında Hikayeler' Beğeniyle İzlendi

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ gastronomi zenginlikleri, kültürü, musikisi, turizmi ve yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı programın çok değerli bir çalışma olduğunu ifade etti

DEĞERLERİMİZİ TANITILARAK TURİZM SEKTÖRÜNDEN HAK ETTİĞİMİZ YERE GELMELİYİZ

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, ilin bir çok zenginliği olmasına karşın bunların kapalı kaldığını belirterek, “Odamızın 2018-2022 Stratejik Planında yer alan başlıklardan biri de ‘Gastronomi ve Turizm’ olup temel hedef bunların etkin şekilde tanıtımının yapılarak ilimizin bu sektörde hak ettiği yere yükselmesidir. 

4 bin yıllık tarihi geçmişi ile onlarca medeniyetin katmanlarının bulunduğu Harput, bu yöreyi farklı kılmakta ve hem somut olmayan kültürel miras başta olmak üzere zengin kültürel potansiyeli, gastronomisi, musikisi ve turizmiyle adeta altın tepside bizlere fırsatlar sunmaktadır. Gastronomi anlamında dernek ve odalarımızın faaliyetlerini destekleyerek önemli etkinliklerin yapılmasına ön açarken bir yandan da Coğrafi Tescillerle temelleri olan bir sürecin yönetiyoruz. Yöresel mutfağımız ve yöresel ürünlerimizin zenginliğinin farkındayız. Bunların bilinirliğinin ve tescillerinin yapılması bu süreçte çok önemli. Oda olarak ülkemizde beğeni ile izlenen ‘Tadında Hikayeler’ programının bir bölümünün ilimizde çekilmesi hususunda yaptığımız girişimler olumlu karşılanmış ve izleyicilerin büyük beğenisini gören program gerçekleştirilmiştir.

Programın bu denli değerli hale gelmesinde öz veri gösteren, Akademisyen ve Gastronomi Uzmanı Sayın Asuman Kerkez, çok değerli hemşehrimiz ve akademisyen İlkay Gök’e, Oda Üyelerimiz Sayın Fırat Aral, Sayın Ayhan Şimşek, Gastronomi Derneği Başkanımız Sayın Harrun Seyran, Elazığ Yemekleri Yazarı ve Gazeteci Sayın Mehtam Özer Seyran, Pirzolocı Yusuf Usta, Sanatçılmız Yalçın Turan ve çok değerli saz heyetimize, kapalı çarşı esnaflarımıza ve programa katkı sağlayan tüm kurumlarımız ile vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Harput’un, Hazar Gölünün, Keban’ın, Kapalı Çarşının, çok önemli bir değerimiz olan 8 Köşe Şapkamızın imalatını yapan son ustalarının ve ilimizde bir çok mekan ile yöresel ürün ve yemeklerinin tanıtıldığı programda yine Kürsübaşı geleneğimiz ve yerel musikimiz çok güzel çekimler, tanıtımlar ve sunumlarla yer alarak beğeni görmüştür.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin hem kültürel hem de turizm ve gastronomi zenginliklerinin tanıtımına yönelik bu tür girişimlerimiz devam edecektir. Bu kadar zengin bir kültürel mirasın temsilcileri olarak ilimizin bu potansiyelini başta Türkiye olmak üzere dünyaya tanıtmak ve turizm gelirlerinde ilimizi hak ettiği yere taşımak istiyoruz. Bu süreçte başta tüm kurumlar ve STK’lar olmak üzere, medyamız, kültür, sanat ve gastronomi alanında yetkin kurum ve kişilerle birlikte yürümeye devam edeceğiz” değerlendirmelerinde bulundu.