TABLET VAR, İNTERNET YOK

Erkan BAY/ ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI'NIN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ KAPSAMINDA ÇOCUKLARIN UZAKTAN EĞİTİMİYLE İLGİLİ BAŞLATTIĞI 'BİR GÖNÜLE DE SİZ GİRİN' KAMPANYASINA BİNLERCE TABLET DESTEĞİ GELDİ. GSM ŞİRKETLERİNİN SORUMLULUĞUNDA OLAN İNTERNET SORUNU HALEN ÇÖZÜM BEKLİYOR.

TABLET VAR, İNTERNET YOK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın "Gönülden Eğitime Değer Verin, Bir Gönüle de Siz Girin... “  sloganıyla başlattığı ve temasıyla izleyenlerde duygusal iz bırakan kısa film sayesinde öğrenciler için çok sayıda tablet bağışı gelirken, ilimizin bir çok yerinde yaşanan internet sorununa da çözüm bulunması gerekiyor.

ONBİNLERCE İNSAN DESTEK OLDU

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çocukların uzaktan eğitimiyle ilgili duygusal bir kısa film hazırlattı. Hazırlanan kısa filmin sosyal medya hesaplardan paylaşılmasıyla birlikte, on binlerce kişi izledi. İzleyenler duygularını dile getirirken, projeye destek amaçlı kentteki kurum ve kuruluşların yanı sıra vatandaşlardan yüzlerce tablet bağışı geldi.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI ÖNCÜLÜK ETTİ

Hayırsever vatandaşların sağlayacağı desteklerle alınacak tabletlerin, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılarak uzaktan eğitim sürecine destek sağlanacağı ifade edilirken, birçok siyasi ve vatandaşlardan da tablet desteği geldi. Sosyal medya üzerinden yayınlanan video klip ile kampanyayı başlatan Başkan Şerifoğulları, yaşanan tüm zorlu süreçlerde olduğu gibi pandemi sürecinde de toplumun tüm kesimlerinin birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmasının önemine vurgu yaptı.

SIRA İL YÖNETİCİLERİNDE

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın başlattığı kampanyaya destekler çığ gibi büyürken, Elazığ’ın merkeze bağlı 20’ye yakın köy, mezra ve ilçeler de ise internet sorunu yaşanıyor.

 İnternetin olmadığı köy, mezra ve ilçelerde yaşayan ve eğitim gören yüzlerce öğrenci ise pandemi nedeniyle EBA üzerinden uzaktan eğitimlerinden geri kalıyor. Yaşanan bu sorun nedeniyle veliler zor durumda kalırken, öğrenciler ise derslerini takip edemiyorlar.

HAKİMİYET GAZETESİ DEFALARCA GÜNDEME GETİRDİ

Elazığ Hakimiyet Gazetesi, Elazığ’da yaşanan bu internet sorununu gündeme getirmiş ve yetkililerin bu sorunu çözmesi gerektiğini ifade etmişti. Özellikle özel GSM Operatörlerinin köy, mezra ve ilçelerde yaşanan internet sorununa duyarlı olmasını ve gerekirse vericilerini yükseltmesi gerektiğini ifade etmişti. Pandeminin üzerinden aylar geçmesine rağmen halen bir çözüm bulunamazken, köylerde yaşayan öğrenciler ise derslerinden geri kalmaya devam ediyor.

KÖY MUHTARLARI TEPKİLİ

İnternetin olmadığı köylerdeki bazı muhtarlar ise yaşanan bu durumda dolayı şikâyetçi olduklarını ve gerekli yerlere yaptıkları başvuruların da dikkate alınmadığını ifade etmişti. Özellikle özel telefon operatörlerinin bu olaylara karşı duyarsız olduğunu ifade eden Muhtarlar,“Her ay bizden kullanmadığımız internetin paralarını alıyorlar. Ama hizmete gelince de yoklar.”diye ifade etmişti.

 

BU SORUNU KİM ÇÖZECEK?

Köyde yaşayan vatandaşların defalarca talep ettiği halde, internet sorununun çözülmemesi gün geçtikçe öğrencileri mağdur ederken, il yöneticilerinin ve siyasilerin bu konu da sessiz kalması ise kafaları karıştırıyor.

Elazığ genelinde yüzlerce öğrencinin mağdur olmasına sessiz kalan il yöneticilerinin bu konuya çözüm bulması ve yaşanan bu mağduriyetin giderilmesi için girişimlerde bulunması gerekiyor.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI SIRA DİĞER YÖNETİCİ VE SİYASİLERDE

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çocukların uzaktan eğitim görmesi için başlattığı ve çok takdir gören kampanyaya büyük destek verilirken, özellikle  Elazığ Valisi Erkaya Yırık ve siyasilerin de internet sorunu olan yerleri tespit ederek, bu problemi çözmesi gerekiyor. Ayrıca, İnternet sıkıntısının yanında birçok köyde ise telefon altyapısı da bulunmuyor.