Tabela Polemiği

Yapımı tamamlanan Elazığ Atatürk Stadyumunun tabelasında Atatürk isminin eklenmeyerek 'Elazığ 'Stadyumu' olarak asılmasının ardından çıkan tartışmalar Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol arasında sert bir polemiğe dönüştü.

Tabela Polemiği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un stadyumun tabela değişikliği ile ilgili yaptığı açıklamaya cevap verdi.

Milletvekili Bulut, stadyumun isminin değişmediğini vurgulayarak “Sen her şeyi istismar edebilirsin” dedi.Milletvekili Bulut yaptığı paylaşımda; “CHP mv. Gürsel Erol stadyumun isminin değiştiği yok. O gördüğün tabela işin adı. Alıntıladığın röportajı anlayana kadar oku. Sen okuduğunu anlayamazsın, başkasına okut. Sen her şeyi istismar edebilirsin. Seviyesizce yazdığın hakaretine gelince günü gelince hakkettiğini bulacaksın. CHP mv. Gürsel Erol CHP’deki Atatürk düşmanı İstanbul İl Başkanınıza, Dersim olaylarına katliam diyen Bursa Milletvekilinize, Atatürk posterini indiren Aylin Nazlıaka’ya cevabın nedir? Onlara da “Hiçbir Güç” Atatürk’e bunları söyleyemez diyebildin mi?” dedi.

 

 

illetvekili Erol ise bunun üzerine: "AKP mv. Metin Bulut sana cevap vermeye gerek bile duymuyorum. Sözcü gazetesindeki kendi açıklamanı okuman ve bu fotoğrafa bakman yeterli. Artık Elazığ halkı yalanlarınıza inanmıyor.Keşke, “stadyumun isminin değiştirilmesi bizim bilgimiz olmadan yapılmış, hemen müdahale edip yetkili Bakan’la görüşüp Ulu Önder Atatürk’ün adını stadyuma veriyoruz,”deseydin ve ben de sana teşekkür etseydim.
Yalan dolan yok artık!" paylaşımını yaptı.

 

 

NELER YAŞANDI?

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol statla ilgili önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuyu Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu’na taşıdıklarını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı;

“Atatürk’ün ismine stadyumda bile tahammül edemeyenler, biz bunu 2019’da öngörmüştük. Elazığ halkı bunun değerlendirmesini yapacaktır. Görev yine bize düştü, gerekli görüşmeleri yapıp Ulu Önderimizin adının stadımıza verilmesini sağlayacağız. Merak etme #Elazığsahipsizdeğilsin. Biraz önce Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu ile telefonla görüştüm. Elazığ Stadyumu ile ilgili verdiğim bilgiler doğrultusunda inceleme başlatıp sürecin takipçisi olacağını ifade ettiler.”

Bu gelişmelerin ardından Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Sözcü Gazetesi'ne verdiği demeçte tabelanın sehven o şekilde yapıldığını ve düzeltileceğini söylemişti.