TIP FAKÜLTESİ'NDEN BÜYÜK BAŞARI

Konu ile ilgili açıklama yapan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof

TIP FAKÜLTESİ'NDEN BÜYÜK BAŞARI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konu ile ilgili açıklama yapan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazez, yoğun bir hazırlık ve iyileştirme-geliştirme süreçlerinin ardından 2015 yılı ziyaretinde koşullu akredite edilen Tıp Fakültesinin, UTEAK-TEPDAD (Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu-Tıp Eğitimi Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) tarafından Nisan 2017 tarihi itibariyle akredite edildiğini söyledi.

            

Prof. Dr. Kazez, “Türkiye’de Tıp Eğitiminde standart oluşturma fikri YÖK bünyesinde UTEAK’ın (Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu) oluşturulması ile 2008 yılında başlamıştır. Kurul bilahare 2010 yılında kurulan TEPDAD (Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) ile görevlerini paylaşmıştır. Böylece UTEAK ve TEPDAD ülkemizdeki tıp eğitiminin standartlarını belirleme ve değerlendirme ile akreditasyonlarını onaylama hüviyetini resmi olarak kazanmıştır. TEPDAD YÖK tarafından kabul edilen ve Dünya Tıp Eğitimi Federasyonu tarafından da akredite edilmiş bir akreditasyon kuruluşudur.

 

Fakültemizde akreditasyon süreci ilk defa 2010 yılında oluşturulan bir komisyon ile başlatılmış, 2011 yılında hazırlıkları takiben UTEAK’a başvurulmuştur. TEPDAD değerlendirmesi aynı yıl yapılmış ve eksikliklerin giderilmesi için zaman tanınmıştır. 2015 yılında tekrar değerlendirilme talebimiz olmuş, bu değerlendirmede de bazı eksikliklerin devam etmesi üzerine şartlı ve bir yıl süreli bir akreditasyon önerilmiştir. 2016 yılı sonunda son eksiklikler de giderilip fakülte raporu UTEAK-TEPDAD’ a sunulmuş ve yeni bir değerlendirme talebi iletilmiştir. Ocak 2017 tarihinde yapılan ziyaret ve değerlendirme raporu Nisan ayında TEPDAD yönetim kurulunda kabul edilerek Nisan 2017 tarihinden itibaren akredite edildiğimiz ilan olunmuştur.

 

Tıp Fakültemiz 24. Akredite Tıp Fakültesi olmuştur. Doğu-Güneydoğu Anadolu’nun Tıp Eğitimi akredite tek tıp fakültesidir. Nihayetinde amacımıza ulaşmış olmanın ve 1983 yılında kurulan Tıp Fakültemizin rüştünü ispatlaması olarak kabul edebileceğimiz bu sürecin öğrencilerimiz başta olmak üzere hepimize hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum.

 

Tüm çalışmalar boyunca hep yanımızda olan Başta Rektörlük yönetimimize, öğretim üyelerimize ve öğretim elemanlarımıza, öğrencilerimize, akademik ve idari bütün çalışanlarımıza yürekten teşekkürlerimi ve sevgilerimi sunuyorum ”dedi.