Susuz Yıkım Vatandaşı Canından Bezdirdi!

Elazığ'da Kahramanmaraş depremlerinin ardından yeniden hız kazanan yıkım çalışmalarında bazı firmaların kurallara uymaması vatandaşı artık canından bezdirdi.

Susuz Yıkım Vatandaşı Canından Bezdirdi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından depremden etkilenen şehirlerden biri olan Elazığ’da da son günlerde hasarlı binaların yıkımları hız kazanmış durumda. Ancak şehrin belirli noktalarında kurallara uyulmadan yapılan yıkımlar vatandaşı isyan noktasına getirdi. 

SICAK HAVALARA TOZ DUMAN EKLENİYOR

Sürsürü Mahallesi’nde yıkımı sırasında yeteri kadar su kullanılmayan bir binada gün içerisindeki çalışmalar sonlandırıldıktan son hafriyatın toz ve dumanı tüm mahalleye dağıldı. Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı Elazığ’da çareyi kendilerini balkona atmakta bulan vatandaşlar ise toz duman içerisinde kaldı. Dağılan toz gece yarısına kadar Sürsürü Mahallesi’ndeki birçok binada yaşayan vatandaşları adeta canından bezdirdi.

Konuyla ilgili whatsapp ihbar hattımıza ulaşan vatandaşlar, hava sıcaklığının bunaltıcı etkisinden kurtulmak amacıyla günün çoğu zamanını balkonlarında geçirdiklerini toz ve duman nedeniyle kapı ve pençelerini açmakta bile güçlük çektiklerini belirterek yetkililerden denetimleri sıkılaştırmalarını istediler.

UYARI YETERLİ GELMİYOR

Hakimiyet’in defalarca gündeme getirdiği kuralsız yıkımlar nedeniyle birçok firmaya uyarıda bulunulduğunu biliniyor. Vatandaşlar uyarıların yetersiz kaldığını, yıkım yönetmeliğine uymayan firmalara uyarı yerine caydırıcı yaptırımlarla ve denetimler uygulanması gerektiğini belirtiyor.