Susuz Kış

Her ne kadar susuzluk, 'Susuz Yaz' filminde olduğu gibi hep sıcak mevsimlerle anılır olsa da kışın susuzluk çekenler de yok değil.

Susuz Kış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adı Dursun, soyadı Karadeniz, 

Depreme Abdullahpaşa mahallesinde yakalanmış ve kendini konteyner kente bulmuş.

Devletin kendilerine bu imkanı sağlamaktan memnun ama 3. Kışını yaşadığı Doğukent  konteyner kent’in birçok sorunu ile mücadele ediyor bugünlerde.

Yüzde 90 üzerinde engelli raporu var Dursun Amcamızın. Bu da yetmezmiş gibi ağır bir kalp ameliyatı geçirmiş biri olarak yolu, yağan kardan yürünemez ve geçilemez hale gelmiş bir alanda yaşıyor. Ve market ihtiyacı için yürüdüğü bir anda buzdan kayıp düşüyor, kolu çıkıyor.

Bu da yetmez gibi yaşadığı konteynerin suları donmuş durumda.  Susuz bir yaşamın mümkün olmadığını dile getiren Dursun Amcamız yetkililerden yardım ve destek istiyor.

Allah’a bir daha o günleri yaşatmasın diye dua eden Dursun Amcamız, başta Elazığ valimiz Ömer Toraman olmak üzere yetkililerden soğuk kış şartlarında zor koşullarda yaşam mücadelesi veren konteyner kent sakinlerinin  sorunlarıyla daha yakından ilgilenmelerini talep ediyor.

Dursun Amcayı, depremin ikinci yılı ve fakat üçüncü kışında bizzat ziyaret edip, resim çektikten sonra oradan ayrılıyoruz ama aklımız ve yüreğimiz orada ve o şartlarda yaşamanın zorluğunda kalıyor.

Umarız yetkililer bu sesi duyar ve gerekli müdahaleyi yapar.