Sürsürü Mahallesindeki Konutların Kura Çekimi Salı günü Yapılacak

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından konutların belirlenmesine devam ediliyor. Bu kapsamda Sürsürü Mahallesi'nden ve köylerden hak sahibi olan vatandaşların Salı günü noter huzurundan kurası çekilecek. Kura çekimi Kanal Fırat ve Kanal E televizyonlarından canlı olarak yayınlanacak

Sürsürü Mahallesindeki Konutların Kura Çekimi Salı günü Yapılacak

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8'lik depremde kentte 37, Malatya'da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti, iki şehirde binlerce konut ise ağır hasar gördü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un ve İçişleri Bakanlığının koordinesinde Elazığ’da 24 bin 83 konutun inşa edilmesi için çalışma başlatıldı.

Deprem sonrası çalışmalar kapsamında tamamlanan binlerce konutun teslimatı depremzede vatandaşlara teslim edilirken, Elazığ Valisi Doktor Ömer Toraman’ın göreve gelmesi ile birlikte bu süreç daha da hızlandı.  Vali Toraman katıldığı kura çekimlerin süreci hızlandıracaklarını belirterek, vatandaşların bir an önce konutlarına yerleşmeleri için büyük gayret sarf edildiğini söylemişti. Vali Toraman’ın göreve başlaması ile birlikte belirttiği gibi süreç hızlandı ve hak sahipleri bir bir evlerine kavuşuyor. Salı günü saat 11.00’de İl Özel İdaresi’nde çekilecek olan kura ile Sürsürü Mahallesi’nden ve köylerden hak sahibi olan vatandaşların konutları teslim edilecek.