Sulama mı Demiryolu mu?

2024 programında aslan payını Fırat Üniversitesi alırken ikinci en yüksek ödeme ise demiryollarımızın sinyalizasyonu ve elektrifikasyonu yatırımları oldu. 

Sulama mı Demiryolu mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu alana toplam 969 milyon  TL’lik bütçe ayrılırken şehrin en önemli ve hayati projesi olan sulama projelerine ise sadece 220 milyon bütçe ayrıldı.

Bütçede önceliğin sulama projeleri olmadığı çok net. Elbette demiryolunun ıslah edilmesi ve sinyalizasyon arızalarından kaynaklı kazaların önlenmesi de önemli ama artık stratejik bir konuma gelen tarımsal üretim,  2024 yılı Elazığ bütçesinin öncelikleri arasında değil.

Şehrin yatırım bütçeleri hazırlanırken öncelikli projeler hakkında kimlerle görüşülüyor, bu konuda milletvekilleri, şehrin valisi ya da ilgili kurumların müdürleriyle görüşülüyor mu bilmiyoruz ama görünen o ki çok da şehre kulak asılmamış.

Bütçe Cumhurbaşkanlığı yatırım ofisinden çıkınca ve buna kimsenin söz söyleme hakkı olmayınca mecbur savunma ve izah edilme yoluna gitmekten başka bir yöntem de kalmıyor siyasilerimize.

Aslında olayın mutfağına etki etmek önemli. Siyasilerimiz bütçe hazırlanırken Elazığ ile ilgili neler planlanıyor diye merak edip araştırma yapmazsa böylesi sürprizler de kaçınılmaz olabiliyor. 

2024’ü geçtik bari 2025’te daha dikkatli davranıp, bütçenin hazırlık aşamasında takipçi olup artık  şu sulama projelerini bir gündemden düşürün artık.