SU GİBİ AZİZ OL!

24 OCAK DEPREMİNİN ARDINDAN BİRÇOK KURUMUN YAPTIĞI ÇALIŞMALARLA YARALARIMIZ SARILMAYA ÇALIŞILIRKEN, DİREKT YA DA DOLAYLI OLARAK DEPREMDEN ETKİLENEN TÜM ŞEHİR HALKINA EN BÜYÜK VE ANLAMLI DESTEK BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI'NDAN GELDİ. SULAR 3 AY SÜREYLE ÜCRETSİZ

SU GİBİ AZİZ OL!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak depremi, yaşanan olumsuzlukları giderme açısından hem devletimiz, hem tüm ülke halkımız hem de hemşerilerimiz açısından önemli bir sınav verip bu sınavı başarıyla geçtiğimiz bir süreci yaşattı tüm Elazığ’a. Yapılan tüm bu çalışmaların her türlü takdire şayan olduğuna vurgu yapan vatandaşlar, Başkan Şahin Şerifoğulları’nın Mart ayından itibaren üç ay süreyle içme sularının ücretsiz olacağını açıklaması yüreklere su serpti.

Devlet, ilk dakikadan itibaren tüm varlığı, uzman kurumları, tecrübeli personelleri ile anında kendisini hissettirdi ve arama kurtarma çalışmalarında önemli bir başarı yakaladı.

Sonraki günlerde de birçok arama kurtarma yapan kuruluş ve bu kuruluş bünyesinde hizmet veren yürekli personellerin çabaları ile kısa zamanda hayatın normale dönmesinin mücadelesini verdiler.

ŞİMDİ TOPARLANMA ZAMANI

Depremin geriye bıraktığı enkazdan ve hasarlı binalardan sonra devletimizin birçok kurumu kendi görev alanlarına giren çalışmaları yapıyor. Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile diğer il müdürlükleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilgili birimleri, TOKİ, AFAD, Kızılay, yerel vakıf ve dernekler, ulusal yardım organizasyonları ve gönüllü insanlarımızın el ve gönül birliği ile hayatı normale döndürmenin gayretinde oldular ve bunu başardılar.

ELAZIĞ BELEDİYESİ HER YERDE

Depremde halkımızın ilk anda ihtiyaç duyduğu, barınma, sıcak yemek, kuru gıda, su ve benzer ihtiyaçlarda sahada olan ilk kurum da Elazığ Belediyesi oldu.

Depremi  yine Elazığ için gerçekleştireceği projeleri kurmaylarıyla konuştuğu Mustafapaşa mahallesinde yıkılan evlere 500 metre mesafede bulunan ELBÜS hizmet binasında yaşayan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, önce tüm birimlerine acil eylem planı doğrultusunda toplanılması talimatını verdikten sonra yıkımın olduğu Mustafapaşa mahallesindeki binaların yanına koştu.

Bu saatten sonra da tüm birimler sahadaydı. İtfaiye teşkilatı, nöbette olan personelle birlikte tüm vardiyaları acil koduyla göreve çağırdı ve arama kurtarma çalışmalarına başlandı.

HALKIN YÜREĞİNE SU SERPTİ

Depremin ilk dakikalarından itibaren halkımızın sıcak aşı, barınacak yuvası, her ihtiyacında yanında olan şefkat eli olan Elazığ Belediyesi, ilk günlerde ulaşımı da ücretsiz yaparak büyük halkımıza önemli bir destek sağlamıştı.

Bu süreçte her an hemşerilerinin içinde olan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, tüm şehir halkını ilgilendiren ve büyük takdir toplayan bir uygulamaya daha imza attı. Başkan Şerifoğulları,  yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından şehrin yaralarının sarılması adına tüm güçleriyle seferber olduklarını ifade ederek, 24 Ocak tarihinden geçerli olmak üzere üç ay süresince abonelerimizden su tüketim bedelinin alınmayacağının müjdesini verdi.

HALKIMIZA FEDA OLSUN

Bir aylık su tüketim bedelinin Elazığ Belediyesine toplam maliyetinin 3.5, 4 milyon TL olduğunu, bu miktarın üç aylık olarak toplamda 12 milyona tekabül etmesine rağmen bu miktardan vatandaşlarımız adına vazgeçtiklerini belirtti.

Tarihin her döneminde devletini, bayrağının ve vatanının yanında saf tutmuş bir şehrin halkının, belediyemizin yapacağı bu desteği hak ettiğini belirten Başkan Şerifoğulları, “Hemşerilerimizin canı sağ olsun, vatandaşlarımızdan aldığımız destek, onlara hizmet olarak geri dönecektir.” diyerek gönlünün güzelliğini, de yansıtmış oldu.

ÖYLE ANLAMLI BİR DESTEK Kİ…

Başkan Şahin Şerifoğulları’nın 3 ay süreyle su ücretlerinin alınmayacağı haberi, özellikle depremden dolayı evleri yıkılan ve hasar gören insanların, çadır ya da konteyner kente gitme yerine yakın akraba ve komşularına sığınmak zorunda kalan depremzedeleri oldukça mutlu etti.

Misafir olarak kaldıkları ev halkına maddi ve manevi yük olduklarını düşünen yüzlerce aile, bu karardan sonra oldukça rahatladılar. Başkan Şahin Şerifoğulları’nın bu kararı hem zorunlu olarak bir yakının evinde geçici misafir olarak kalan insanlarımızı hem de büyük bir fedakarlık göstererek mağdur yakınlarını evlerinde misafir eden ev sahibini ekonomik olarak rahatlattı.

Başkan Şerifoğulları’nın bu jesti, “misafir 10 rızıkla gelir, birini yer dokuzunu bırakır gider” atasözünün somut yansıması olarak yorumlandı ve birçok hemşerimizi gözlerini yaşartacak kadar duygulandırdı.

Başka Şerifoğulları, bu uygulaması ile bir kez daha gönüllere girmeyi başardı. Bizler de bu anlamlı davranışından dolayı Hakimiyet Gazetesi olarak Başkan Şerifoğulları’na teşekkür ediyoruz.

ULUSAL MEDYADA GENİŞ YANKI BULDU

Başkan Şahin Şerifoğulları’nın üç ay süreyle suyu ücretsiz hale getirmesi, ilimiz de ve sosyal medyada büyük bir takdir görürken, ulusal basında da geniş yer buldu. Ülke tarihinde belki de ilk olarak hayata geçirilen bu uygulama, Ak Parti Genel Merkezi tarafından da takdirle karşılandı.

AKSA’YA ÖRNEK OLMALI

Elazığ Belediyesinin 24 Ocak’tan başlamak üzere üç ay süreyle vatandaşlardan su bedeli almama kararının diğer kurumlara özellikle de AKSA’ya örnek olması gerektiğini ifade eden Başkan Şerifoğulları,  AKSA’dan da bu yönde bir karar bekliyoruz.  dedi.