Strateji Geliştirme ve Planlama Derneği'nden Hakimiyet'e Ziyaret

Strateji Geliştirme ve Planlama Derneği Dernek Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çavaş Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak'ı ziyaret etti.

Strateji Geliştirme ve Planlama Derneği'nden Hakimiyet'e Ziyaret

Strateji Geliştirme ve Planlama Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çavaş derneğin içeriğinden niteliğinden bahsetti. Başkan Çavaş ziyaret kapsamında yaptığı açıklamada,

“Derneğimizin 3 temel amacı bulunmaktadır. Bizler akademisyenler olarak, alın ve bilimin merkeze alındığı ve ülke problemlerini bu kapsamda değerlendiren buna bağlandırarak stratejiler geliştiren, planlamalar yaparak akademik çalışmalar planlıyoruz. Bu çalışmaları hem kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz hem de ilgili kurum ve kuruluşlarına sunmak istiyoruz” dedi.

Başkan Çavaş; “İkinci temel çalışma alanımız, Elazığ gündem olmak kaydıyla toplumu ilgilendiren problemlerle ilgili konferans ve çalıştay gibi etkinlikleri kendi alanlarında uzman akademisyenler getirip toplumda bu alanlarla ilgili farkındalık yaratmak için gayret ve çalışmalarımız olacak. 

Strateji Geliştirme ve Planlama Derneği'nden Hakimiyet'e Ziyaret

Üçüncü temel çalışmamız yine Elazığ ve Türkiye genelinde talep olması halinde danışmalık hizmetleri sunacağız. Bu danışmanlık hizmetleri her alanda olabilir. Bilişim, eğitim gibi alanlarda ya da farklı alanlardaki akademisyenlerimizin talep olması halinde dernek olarak sanayicilerimize destek olmaya çalışacağız. Şimdilik bu kapsamada çalışmalarımızı inşallah yürüteceğiz. İleriki süreçlerde ihtiyaç duyduğumuz alanlarda yine farklı gruplar kurarak o alanlarda faaliyet göstermeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

Mehmet Çavaş; “Biz her alanda bulunurken özelikle aklın ve bilimin ışığında akademik çalışmalar kapsamında problemlere gerçekçi tespitler, teşhisler ve çözümler sunmak istiyoruz. Elazığ başta olmak üzere ülkemizde geldiğimiz noktada yaşadığımız birçok sıkıntının temel nedeni aklın ve bilimin merkeze alınarak uzun vadeli planlamaların yapılmamasından dolayı bizler çok sıkıntı yaşıyoruz. Ülke ve Elazığ olarak ne kaynak eksiğimiz var ne insan gücü eksiğimiz var tek problem stratejilerin doğru belirlenmemiş olması. Planlamayı doğru yapamamak ve doğru adımı atamamak da yine problemler arasında yer almakta. İnşallah bizim çalışmalarımızla bu alandaki eksikliklere bir nebze olsa katkı sağlarsak bu bizi mutlu eder” ifadelerine yer verdi.