STK Platformuna Ayar Üstüne Ayar

İlimizde halkın ve sivil toplumunun sesi olmak amacıyla 2010'da kurulan ve ilk yıllarda önemli hizmetlere imza atan Elazığ STK Platformu, son yıllarda şehrin ve toplumun sesi olmaktan uzaklaşıp itibar kaybı yaşamaya başladı.

STK Platformuna Ayar Üstüne Ayar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yönetime girip, başkan ya da çalışma grubunda yer alıp bunu şahsi hedeflerine ulaşmada bir basamak olarak kullanmak isteyenlerin sayısı artınca duyarlı STK başkanları bir bir ayrıldılar bu oluşumdan.

Gönlü ve aklı şehir için çalışan duyarlı isimlerin çekilmesiyle STK Platformu ekran heveslileri ile makam peşinde koşanların at oynattığı bir mecraya dönüşünce siyasetçilerin de halkın da gözünden düştü.

Geçtiğimiz gün yapılan STK Platformu seçimlerinde iki objektif ve yürekli isim, bunu tüm STK Platformu üyesi başkanlarının  gözlerinin içine bakarak dümdük yüzlerine söyledi.

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı sıfatıyla söz alan gazeteci dostumuz Nafiz Koca, “Bu şehrin iki sorunu var, birincisi biz basın, diğeri de siz STK’lar. Biz ve siz düzelmediğimiz sürece, hakkı haykırmadığımız sürece bu şehir düzelmez” dedi ve hem bizim mecraya hem de sözde sivil olan derneklere kralın çıplak olduğunu haykırdı. STK Platformuna gelen başkanlara ikinci ayarı da CHP Milletvekili Gürsel Erol çekti.

Erol, STK’lar sadece dayanışma ve yardımlaşma için değil, şehrin siyasetine yön vermek, halkın hissiyatını cesurca haykırmak ve her şeyden önemlisi de  sivil olmak zorundalar diyerek başkanlara Sivil toplum kuruluşu dersi  verdi.

Bu yaşananların ardından Yerel Yayın Birliği Derneği Elazığ Şube Başkanı Ümit Albayrak,  dönem sözcülüğü seçimlerine katılmayacağını belirterek, Elazığ STK Platformu çalışma grubundan istifa ettiğini açıkladı.

Tüm bu yaşananlar da gösteriyor ki Elazığ STK Platformu meşru varlığını, etkisini ve saygınlığını kaybetmiş durumda. Kimse kendini kandırıp bir şeyler yaptık demesin. Sivil olamayan, siyasilerin ve bürokratların memuru gibi çalışan, hatta onlardan talimat alan, amacı şehrin menfaatleri değil kendi şahsi çıkarları olan  oluşumlar şehir için de  artık bir yük haline gelmiştir.

Tek başına Halis Yıldız, hem şehrin en güçlü STK’sı hem şehrin vicdanı hem de cesur sesidir. Halis Yılsız candır, STK Platformu yalandır…