SP İl Başkanı'ndan Gürsel Erol'a Yanıt: Karar Verecek Olan Genel Merkezlerdir

Dün sert bir açıklama yaparak CHP'nin devşirme siyasetinden vazgeçmesi gerektiğini söyleyen ve Saadet Partisi (SP), Gelecek ve DEVA Partilerini eleştiren Gürsel Erol'a SP Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın'dan yanıt geldi.

SP İl Başkanı'ndan Gürsel Erol'a Yanıt: Karar Verecek Olan Genel Merkezlerdir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, dün sosyal medyadan bir paylaşım yaparak Meclis Başkanlığı seçimlerinde kendi adaylarını çıkararak CHP'ye destek olmayan ancak CHP listelerinden Milletvekili seçilen partileri eleştirdi. Erol, aynı zamanda CHP'nin devşirme siyasetini bırakması gerektiğini ifade etti.

SP Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Erol'un bu açıklamasına yanıt verdi.

"ÖNEMLİ OLAN GENEL MERKEZLERİN ALACAĞI KARARLARDIR"

Akın, açıklamasında şu ifadeleri yer verdi:

Hangi parti olursa olsun “PARTİ SÖZCÜLERİ”nin dışında yapılan açıklamalara kişisel bir kanaat olarak bakmak gerekir. Bu açıklamalar Partilerin kendi görüşünü yansıtmaz, işbirliklerini etkilemez. Bir konuda işbirliği yapılıp, yapılmayacağına Genel Merkezler karar verir. 

Herhangi bir siyasetçinin, herkesin bir suçlu aradığı bir ortamda AKP hükümeti yerine, yol arkadaşlarını hedef göstermesi kitleleri yanlış yönlendirmekten başka işe yaramayacaktır. Bu açıdan dikkatli olmak gerekir. 

Ülkemizin selameti birlikteliktedir, bu birliği bozacak her sözden her hareketten kaçınılmalıdır. 

EROL NE DEMİŞTİ?

Milletvekili Erol'un dünkü açıklamasında ise şu ifadeler yer almıştı:

Dün TBMM Başkanlık seçiminde, listelerimizden seçilen Deva Partili, Saadet Partili ve Gelecek Partili milletvekillerinin partimizin Meclis Başkanı adayına oy vermeyerek kendi adaylarını çıkarmaları büyük bir siyasi nezaketsizliktir. Partimiz bu devşirme siyasetini bırakarak acilen kendi değerlerine dönmelidir. (nokta)