Soylu, İstifa mı Etti?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde istifasını sunduğu iddia edildi.

Soylu, İstifa mı Etti?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin toplantısının ardından Ankara'da kulislerin hareketlendiği konuşuluyor. Milli Gazete'de yer alan habere göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kabine'de görevden affını istedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ise Soylu'nun istifasına ne cevap verdiği bilinmiyor. İddiaya göre kulislerin verdiği bilgilerde Erdoğan'ın Soylu'nun affını kabul ettiğini belirtirken, bazı çevrelerde bu talebi şimdilik cebinde beklettiğini ifade ediliyor.

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda da Faruk Çelik'in İçişleri Bakanı olarak atanacağı iddia edilmişti.

SOYLU DAHA ÖNCE İSTİFA ETMİŞTİ

Koronavirüs salgını nedeniyle 2 yıl önce ilk kez sokağa çıkma yasağı ilan edildiği gün olan 10 Nisan'da Türkiye'nin dört bir yanından izdiham görüntüleri gelmişti. Açıklamanın yaklaşık 2 buçuk saat önce yapılması ve detaylı bilgi de verilmemesi nedeniyle halk, marketlere akın etmişti. Bu açıklamanın yasak saatine kısa bir süre kala yapılması nedeniyle Soylu eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

İçişleri Bakanı Soylu da bunun ardından hata yaptığını belirterek 'affını' istemişti. İstifasını ise şu sözlerle duyurmuştu:

"Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir. Başlangıçta kısıtlı saatlerde de olsa ortaya çıkan görüntüler, mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı. Yaşadığım onca tecrübe, sorumluluk kısmı üzerimizde olan bu olayda, böyle görüntülere yol açmamalıydı. İyi niyetle, hafta sonunda salgını ve bulaşı bir nebze durdurabilmek adına atılan bir adımdı. Hiç bir zaman zarar vermek istemediğim Aziz Milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadık olacağım Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın... Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum... Tüm dostlara, mesai arkadaşlarıma Allahaısmarladık... Allah milletimizi korusun..."

Soylu'nun bu istifası ise Cumhurbaşkanlığı'ndan dönmüştü. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Bir makam sahibinin istifasını sunması kendi takdiridir, fakat nihai karar sayın Cumhurbaşkanımıza aittir. İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir" denilmişti.