Sosyal medya 'kayıp köpek' ilanı ile doldu...

Son günlerde Elazığ'da kayıp köpek vakalarında artış olduğu dile getirilirken sosyal medya da kayıp köpek ilanlarıyla doldu...

Sosyal medya 'kayıp köpek' ilanı ile doldu...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'da son günlerde Elazığ'da evci köpeklerin kayıp vakalarında artış olduğu gözlemlendi. Özellikle üstün ırk köpeklerin kaybolması bu köpeklerin çalınarak başka şehirlerde satılması ihtimalini akıllara getiriyor. Öyle ki Elazığ'da sosyal medyada kayıp köpek ilanı verenlerin sayısı her geçen gür artıyor.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız kendisi de bir evcil köpek sahibi olan ve yakın zamanda köpeği kaybolan Av. Murat Erdoğan, hırsızların cins köpekleri çalmaya başladıklarını, çalınan köpeklerin ya yüksek bedellerle başkasına satıldığını ya da köpek dövüşlerinde kullanıldıklarını söyledi.

KAYIP VAKALARINDA ARTIŞ VAR
Son günlerde kayıp köpek vakalarında artış olduğunu belirten Av. Erdoğan: "Son günlerde ilimizde değişik bir hırsızlık olayı yaşanmaktadır bu defa hırsızlar cins köpekleri çalmaya başladılar bu özel köpekler buldukları Yerlerden gizlice alınmaktadır bu çalınan köpekler ya yüksek bedellerle başkasına satılmakta ya da köpek dövüşlerinde kullanılmaktadır bu hırsızlığı yapanların bir şebek olduğu düşünülmektedir çok sayıda cins köpeğin çalınması sosyal medyada köpek sahipleri tarafından paylaşılmaktadır Köpek sahipleri devletten bu hırsızların yakalanarak cezalandırılmasını çalınan köpeklerin bulunarak sahiplerine teslim edilmesini  istiyorlar" şeklinde konuştu.