Sorumlusu Kim?

Geçtiğimiz günlerde Kanal 23 Televizyonun da hepimizi üzen ve bir o kadar da düşündüren  haber yapıldı. 

Sorumlusu Kim?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kızılay mahallesinde yıllardır bakımsızlıktan dolayı yıkılmak üzere olan Çarşamba Baba Türbesi’nin içler acısı görüntüleri yayımlandı.

Yapılan haberde ise şunlar ifade edildi: “Çarşamba günleri herkes tarafından ziyaret edilen türbe onarılmayı bekliyor.

Camları kırık, kapısı açık brandaya sarılı sanduka ise toz toprak içinde. Çarşamba Baba Türbesi yıllardır kaderine terk edilmiş durumda.

Yazar İshak Sunguroğlu’nun Harput yollarında kitabında geçen ifadeye göre tarif ettiği yer ve verdiği bilgilere göre bu türbede Mehmet Ziyad ve Ali Beyaz adlı kişiler yatmaktadır. Mahalle halkının verdiği bilgilere göre ise burada yatan zatlar Şeyh Muhammed ve Şeyh Ali’dir.

Toz toprak örümcek ağları derken yıllardır ayakta duran türbe kaderiyle baş başa kaldı. Çarşamba baba türbesi Çarşamba günü dua etmek isteyen vatandaşların en çok uğradığı türbelerin başında geliyor. Hatta mahalle halkının anlattıklarına göre bu türbede define aramak isteyen iki kişinin felç kaldığı dilden dile konuşuluyor.”denildi. 

Bu haberi okuyunca yüreğimiz burkuldu. İlimizin önemli din alimlerinin bulunduğu türbenin böylesine bir bakımsızlık içinde olması hepimizi üzdü. İnsanlar için önemli bir maneviyata sahip bir tarihi yapının bakımsız ve ilgisiz olmasının nedeni ve sorumlusu kim bilmiyoruz ama en kısa sürede ilgili kurumların harekete geçerek bu konudaki duyarlılıklarını somut olarak da görmek istiyoruz. 

Mahalle Muhtarının ve mahalle halkının ilgili yerlere müracaat edip özellikle Vakıflar İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğü’ne yaşanan bu olumsuzluğu bildirmesi gerekiyor.