Şorşor Deresi 2. Etap Yapım İşi İhaleye Çıkıyor

Elazığ'ın yağmur ve taşkın sularını Keban Baraj gölüne aktaran Şorşor deresinin ıslahı için yapılan 2. Etap çalışmaları, ödeneğin bir türlü gelmemesi nedeniyle durmuştu.

Şorşor Deresi 2. Etap Yapım İşi İhaleye Çıkıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Muhtarlar Dayanışma Derneği ve Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, ödenek nedeniyle çalışmaların durduğu Şorşor Deresi Islah Projesi'nin 2. etap yapım işi için beklenen ödeneğin bir kısmının geldiğini ve ihale sürecinin yakında başlayacağını açıkladı.

Gülbasan Yaptığı açıklamada: "Bir basın açıklaması yaptık ve sağ olsun Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları, bizlere anında geri dönüş yaparak bu işin çözülmesi içni artık en kısa sürede gerekenin yapılacağını bizlere bildirdi. Ardından bir müdür ve bir başkan yardımcısı görevlendirerek sorunun çözümü için gerekenin yapılması talimatını verdi. Başkan yardımcımız ve ilgili müdürümüz bizlerle yaptığı görüşmede DSİ Bölge müdürüyle görüşeceklerini ve alanın kendi sorumluluklarında olmamasına rağmen eğer DSİ yapmayacaksa kendilerinin yapacaklarını bildirdiler. Ardından DSİ Bölge Müdürü Kenan Akyürek ile yaptıkları görüşme neticesinde bize geri dönüş yaptılar ve proje için beklenen ödeneğin yüzde 10'unun geldiğini ve yaklaşık 15 gün içerisinde ihale ilanına çıkacaklarını söylediler. Bu doğrultuda en kısa sürede mahallemizde çalışmaların başlayacağını mahalle sakinlerimize bildirmek isterim. Projemizin tekrar başlamasına vesile olan herkese teşekkür ederim" dedi.