'Son Sözü Akşener Söyler'

CHP, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun özellikle İmamoğlu ve Yavaş'ın da çekilmeleriyle adaylığına kesin gözüyle bakarken, masadaki diğer partiler bu duruma olumsuz tepkiyle yaklaştı.

'Son Sözü Akşener Söyler'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6'lı masada artan gerginlik nedeniyle CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bir açıklama yapmak durumunda kaldı.

Öztrak'ın açıklamasında, ittifak mensubu partilerin genel başkanları dışında kimsenin söz söyleme hakkı olmadığı ifade edilmişti.

Ancak İyi Parti'nin adaylık konusundaki tepkisi henüz dinmedi. Parti Lideri Meral Akşener'in danışmanı Fatih Demirkol, son noktayı Akşener'in koyacağını ifade etti.

Twitter'dan açıklama yapan Demirkol, "Son noktayı Sayın Meral Akşener Koyar!" sözleriyle tepki gösterdi.

Akşener'in bir diğer danışmanı Zekai Kaya da Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Benim Cumhurbaşkanı adayım Sayın Genel Başkanım Meral Akşener'dir. Tabutu yerde kalsın vefayı unutanın." ifadelerini kullandı.

Bu tartışmalar da gösteriyor ki 6’lı masada Kılıçdaroğlu için ez zor rakip Akşener… 

İyi Parti, bu günlerde HDP için siyasi kulislerde sıklıkla konuşulan, “HDP kilit parti” algısına karşı çıkıyor ve İyi Parti destek vermese cumhurbaşkanı seçilemez diyor ve asıl anahtar partinin kendileri olduğunu öne çıkartıyorlar.

Haksız da değiller. İttifakların dengede gibi duran oylarını lehe ya da aleyhe çevirecek tek parti olarak HDP görülüyor. HDP de bu konumunu pazarlık masasına getirmek istiyor lakin İyi Partinin tepkisinden korkan CHP buna aleni olarak yaklaşmıyor. Kapalı kapılar arkasında elbette pazarlıklar yapılıyor CHP ve HDP arasında ama bunun alenileşmesi demek, İyi Parti’nin anında masayı terk etmesi demek.

İşte tam da bu durumda İyi Parti, “Bizsiz kimse cumhurbaşkanı seçilemez” diyerek, bunu millet ittifakına ve özellikle Kılıçdaroğlu’na duyuruyor.

Bu söz düellosun sonunda günün birinde İyi Parti’nin Millet ittifakından ayrılıp Cumhur ittifakına katılırsa çok da şaşmamak gerekir. Zira görünen o ki İyi Parti’nin Millet ittifakında olanlardan çok Cumhur ittifakında olan partilerle daha çok ortak yönleri var.

İyi Parti, yarınlarda HDP’nin gölgesinde bir iktidarı reddedip, Cumhur İttifakının saygın bir üyesi olarak yoluna devam ederse şaşmayın.