SON NEFESİMİZE KADAR MÜCADELEYE DEVAM

Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Hakimiyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, 'Ümmetin Duası Bu Ordunun Arkasında' dedi.

SON NEFESİMİZE KADAR MÜCADELEYE DEVAM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol KARA/Ak Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, “Türkiye’nin ulusal güvenliğini ilgilendiren bir meselede, ana muhalefetin bu kadar sorumsuzca hareket etmeye hakkı olmadığını belirterek, “Ana muhalefetin açıklamaları Türkiye’nin elini zayıflatan açıklamalar. Avrupa birliğinden de benzer sesler geliyor. Türkiye’deki operasyon aşamasında olan askerlerin moral gücünü düşürüyor. Türkiye’nin gücüne halel getiriyor.” dedi.

 

 

TÜRKİYE’NİN GÜCÜ TEST EDİLİYOR

 

Serdar, “Afrin’de Türkün gücü test edilmeye çalışılıyor. Unutulmamalı ki, Son nefesine kadar mücadele edecek vatan evlatları olduğu müddetçe ben sorun görmüyorum. Bu milletin duası, ümmetin duası bu ordunun arkasında.” dedi.

 

 

TÜRKİYE’YE YAPILAN SALDIRI SAYISI 700

 

Afrin operasyonu başlamadan Türkiye’nin diplomatik kanalları işlettiğine dikkat çeken Ömer Serdar, “Türkiye Cumhuriyeti Afrin’de bulunurken El-Bab da olduğu gibi BM 51. Maddesi gereğince meşru müdafaa hakkını kullanarak orada. Çünkü sınırımızda olan bir terör yapılanması var bu yapılanmasının Türkiye yönelik tehditlerin var. Bugünden var olan tehdit yarın daha büyük olacak bir tehdit. Son bir kaç yıl içinde Türkiye’ye yapılan saldırı sayısı 700. Türkiye Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde yapmak istediği şey sadece kendi güvenliğini ve sınırını oluşturmak.” diye konuştu.

 

BİZİM SINIRLARIMIZ NATO SINIRLARIDIR

 

BM’nin Türkiye’nin haklılığını tescil eden bir takım yaklaşımları olmasına rağmen Avrupa basınında ve ABD’de bu tavrın aleyhe döndüğünü görüyoruz diyen Ömer Serdar, “Türkiye, PKK’nın uzantısı olan PYD unsurlarına ve bölgede DAEŞ’e yönelik operasyon yaparken, kendi sınır güvenliğini tahkim etmek anlamında bu operasyon gerçekleştirirken, PYD’ye ABD’nin  yardımı artık somutlaştı. Yani, Cumhurbaşkanımızın zaman, zaman dile getirdiği 2 Bin tır meselesi varken, dile getirdiği bugünlerde 5 bin tır lojistik yardımın yapıldığı askerlere eğitim verildiği, kendi komutanlarının orada operasyona dahil edildiği bizim gördüğümüz sonuçlar arasında. Bu müttefik hukuku ile izah edilecek bir şey değil. Bizim sınırlarımız NATO sınırlarıdır. NATO sınırlarını korumak müttefik ülkelerin görevleri arasındadır. ABD’den beklediğimiz müttefiklik hukukunu yerine getirmek. İkili görüşmelerde Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bunu taahhüt ediyorlar. Ardından uygulamada farklı sonuçlar olarak ortaya çıkıyor. Artık kendi göbeğimizi kendimiz kesme zorunluğu ortaya çıktığı için, mecburiyetle o bölgedeyiz. Çünkü biz davamızda haklıyız. Bu hem Suriye’nin özgürleşmesi anlamında. Hem de, oradaki Sosyolojiye verilmiş tahribatın önlenmesi açısından. Hem Türkiye deki sınır güvenliği açısından, bizim yapmamız gereken bir şeydi. Umuyorum o bölgede terör yapılanması bertaraf edilir, orası gerçek sosyolojisini kazanır ve Türkiye içinde güvenli bir ülke olur” dedi.

 

MUHALEFET ASKERİN MORAL GÜCÜNÜ DÜŞÜRÜYOR

 

Bu ülkede en büyük sorumsuzluğun Ana muhalefette olduğunu belirten Ömer Serdar, “Biz orada PYD’ye, PKK’ya, DAEŞ’e vururken sesi Avrupa’dan geliyor. Sesi içerideki akıl etmeyen muhalefetten geliyor. Türkiye orada yerel unsurlar olan ÖSO ile hareket ederken, ÖSO’yu terör örgütü olarak nitelerse ana muhalefet partisi lideri, Türkiye’nin uluslararası meşrutiyetine gölge düşürmüş olur” dedi.

 

YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

 

Serdar, “Ana muhalefetin sözcüleri PYD’ye terör örgütü diyemiyor. Milli meselede bu şekilde durursanız, millet bunu kayıt eder. Millet buna gerekli cevabı verir ama Türkiye’nin milli bir meselesinde ulusal güvenliğini ilgilendiren bir meselede, bu kadar sorumuzca hareket etmeye hakkınız yok. Ana muhalefetin açıklamaları Türkiye’nin elini zayıflatan açıklamalar var.  Bakarsanız, Avrupa birliğinden de benzer sesler geliyor. Burada Ana muhalefetle söylem birliği oluşturulması Türkiye’deki operasyon aşamasında olan askerlerin moral gücünü düşürüyor. Türkiye’nin gücüne halel getiriyor. Ama bunlara aldırmadan yolumuza devam edeceğiz. Orada Türkiye için tehdit oluşturan son noktaya kadar gitmek zorundayız. Öteki türlü tehdit ortadan kalkmaz. Biz bunu yapmazsak içeride bombalar patlayacak.” dedi.

 

MİLLETİN DUASI ORDUMUZUN ARKASINDA

 

Ak Parti Elazığ Milletvekili  ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, “Bizde vatan meselesi namusla eş değer bir meseledir. Milletimiz, çocuğunu askere gönderirken eline kına yakıp gönderir. Orduyu da peygamber ocağı olarak görüyor. Şimdiye kadar Silahlı Kuvvetlerin ve Devletimizin gücü görülebilmiş değildi. 15 Temmuz’da içeride çok hain bir yapılanma olmasına rağmen Milet bu hain yapılanmanın karşısına tankların, topların ve F 16’ların göğsünü siper ederek çıktı. Milli iradeyi korudu. Vatanını korudu. Çünkü bunun işgalle açık hale getirme girişimi olduğunu bildiği için bu direnci gösterdi. Buna rağmen, Türk ordusunda ciddi yapısal dağınıklık var algısı oluştuğu noktada Türkiye El-Bab operasyonunu başarı ile yürüttü. Orda kapasitesini ortaya koydu. Cumhurbaşkanımızın zaman zaman söylediği şey şuydu, ”Türk ordusunun gücünü test etmeyin” Bu El-Bab da test edildi sonuçları ortaya çıktı. Afrin’de de test edilmeye çalışılıyor. Son nefesine kadar mücadele edecek vatan evlatları olduğu müddetçe ben sorun görmüyorum. Bu milletin Duası, ümmetin Duası bu ordunun arkasında. Görüyoruz yurt dışındaki Müslümanlar Türkiye için dua ediyor.” dedi.