Son Dakika! Kurban Bayramı Tatil Günleri Belli Oldu

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, milyonlarca Müslüman kurban ibadetini gerçekleştirecekleri tarih ve bayram tatilinin süresini merak ediyor. Ramazan Bayramı'nın geride kaldığı ve Kurban Bayramı için planlar yapıldığı bu dönemde, bayramın ne zaman olduğu ve tatil süresi önem taşıyor. İşte 2023 dini günler takvimine göre Kurban Bayramı tarihi ve tatil günleri...

Son Dakika! Kurban Bayramı  Tatil Günleri Belli Oldu

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, milyonlarca Müslüman kurban ibadetini gerçekleştirecekleri tarih ve bayram tatilinin süresini merak ediyor. Ramazan Bayramı'nın geride kaldığı ve Kurban Bayramı için planlar yapıldığı bu dönemde, bayramın ne zaman olduğu ve tatil süresi önem taşıyor. İşte 2023 dini günler takvimine göre Kurban Bayramı tarihi ve tatil günleri...

Kurban Bayramı, bu yıl 28 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak. Bayrama öncesinde ise 27 Haziran, arife günü olarak kabul edilecek. Dolayısıyla, Kurban Bayramı 27 Haziran arife günüyle başlayacak ve 1 Temmuz'da sona erecek.

Kurban ibadetini gerçekleştirmek ve tatil planı yapmak isteyenler için 2023 Kurban Bayramı, 28 Haziran Çarşamba günü başlayacak. Tatil süresi ise 26 Haziran Pazartesi ve 27 Haziran Salı günleri için tatil ilan edilirse, hafta sonu tatilleriyle birlikte toplamda 9 gün olacak.

Bu bilgilere göre, vatandaşlar Kurban Bayramı tarihini ve tatil süresini göz önünde bulundurarak planlarını yapabilirler.