Son 5 Yılda Sağlık Çalışanlarına 44 bin Defa Şiddete Maruz Kaldı

Tamer ÖREN - Opr. Dr. Ali ŞEKERLİSOY, son 5 yılda sağlık çalışanlarına yaklaşık 44 bin defa sözlü ya da fiili şiddete maruz kaldığını belirten 'Sağlık hizmeti alan hastalarımızın doktor arkadaşlarımızın çalışma durumları ve içinde bulundukları psikolojik şartları da düşünerek daha saygılı davranmalı' dedi.

Son 5 Yılda Sağlık  Çalışanlarına 44 bin Defa Şiddete Maruz Kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle   Elazığ Anadolu Hastanesi’nde  kutlama yapıldı. Tıp  çalışanlarını bu  özel günü nedeniyle bir açıklama yapan  Elazığ Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Ali ŞEKERLİSOY “ İnsanların  ağrısını dindirmeyi ve daha kaliteli yaşamasını   amaç edinen  tıp mesleği oldukça uzun ve meşakkatli bir eğitimden sonra ulaşılabilen bir ehliyettir. Tıp mesleğini icra eden tüm doktor arkadaşlarımın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum. Gece gündüz, kar, kış, çamur demeden insanların sağlığı için çalışan bu sağlık emekçilerini de yapılan saldırıları hatırlatmadan geçemeyeceğim. Son 5 yılda yaklaşık 44 bin sağlık çalışanı sözlü ya da fiili şiddete maruz kaldı. Bu saldırıların 7 tanesi de maalesef ölümle sonuçlanmıştır.  Sağlık hizmeti alan hastalarımızın doktor arkadaşlarımızın çalışma durumları ve içinde bulundukları psikolojik şartları durumunu da  düşünerek daha saygılı davranmaları, doktor arkadaşlarımızın da hastalarımızın içinde bulundukları şartları  anlayarak daha iyi hizmet vermelerini istiyorum” diye konuştu.

14 Mart Tıp Bayramının sadece ülkemizde kutlanan bir bayram olduğunu hatırlatan  ŞEKERLİSOY “ Bunun da nedeni 1919 yılında İstanbul işgali sırasında bir protesto gösterisi nedeniyle yapılan bir kutlamadır. Bizim bugün  burada yaptığımız bir anma hatırlatmadır. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan dolayı bir kutlama değildir. 1919 yılında  emperyalist güçlerin ülkemizi parçalamaya çalıştığı gibi bugünde vazgeçmediği görülmektedir. Bu oyunları bozmak için bugün Afrin’de mücadele eden  askerlerimize, polisimize, korucularımıza ve bizimle beraber orada omuz omuza savaşan Özgür Suriye Ordusu mensuplarına minnetlerimi sunuyorum.

Konuşmaların ardından   ŞEKERLİSOY ve hastanenin en yaşlı doktoru  olan Uzm.  Dr. Nihat SEÇKİN İle birlikte üzerinde Afrin yazan pastayı  kestiler. Program günün anısına fotoğraf çekiminden sonra sona erdi.