'Sokakta Satranç Var' büyük ilgi gördü

Başak MERAL GÜNDÜZ/ Bu yıl sekizincisi organize edilen 'Sokakta Satranç Var'etkinliği Fethi Sekin Mesire Alanında yoğun bir katılımla yapıldı.

'Sokakta Satranç Var' büyük ilgi gördü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Satranç Federasyonu Elazığ İl Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinliğe satrancın geleceği olacak miniklerden tecrübeli büyüklere kadar 7’den 70’e herkes katıldı.Çocukların zihin gelişimini hızlandırarak onlara motivasyon,konsantrasyon ve disiplin kazandıran zeka oyunu satranca katılım yoğundu. Kendileri için  hazırlanan mesire alanında satranç oynamanın keyfini yaşadılar.
Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren,Spor Hizmetleri Müdürü Alaaddin Özdemir,Spor Şube Müdürü Suat Acar ve Yurt Hizmetleri Müdürü Oktay Arık velilerle ve sporcularla yapılan etkinliğe katıldılar.
Etkinlikteki satrançseverler yaptıkları açıklamada “Satranç sadece salonlarda, kapalı mekanlarda oynanan bir spor değil. Her yıl bu etkinlikte de gösterdiğimiz gibi, satrancı her yerde her koşulda oynayabilirsiniz. Mücadelenizin yeri, zamanı önemli değil. Satranç sporu yaparken herhangi bir engelinizin önemi yok. İşte tam da bu sebeple, her yıl daha büyük bir coşku ile katılımcı sayımız artıyor ve keyifle spor yapıyoruz. Gençler, çocuklar, aileler, dede torunlar, herkes aynı keyfi sürmek için dışarı çıkıyor ve satranç ile buluşuyor. Anne babalara özellikle tavsiyem, henüz çocuklarınızı satranç ile tanıştırmadıysanız, bu etkinlik tam size göre” ifadelerini kullandı.