SOKAK HAYVANLARI İÇİN FARKINDALIK OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/ Hastane sokak hayvanlarının hem evi hem de hastanesi olurken, sahipli kedi ve köpeklerinde oteli haline geldi.

SOKAK  HAYVANLARI İÇİN FARKINDALIK OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hayvanların yeme, içme, barınma, ameliyat ve tedavi ihtiyaçlarının son teknoloji ile karşılandığı tesiste, tedavileri tamamlanan hayvanlar, kayıt altına alınarak kulak küpe numarası verildikten sonra ya doğal ortamlarına salınıyor ya da isteyen vatandaşlar tarafından sahiplendiriliyor. Ayrıca bir otel görevi de gören hastaneye vatandaşlar evcil hayvanlarını geçici bir süre emanet olarak bırakabiliyor.

Hayvan Hastanesi ve Bakım Evi ile ilgili bilgi veren Veteriner Hekim Kübra YAZGAN, “Hayvan hastanesi, polikliniği, yoğun, acil bakamı, ameliyathanesi ve röntgen cihazlarıyla Türkiye’nin en modern hastanesidir. Hastanenin yanı sıra otelcilik hizmeti de veriyoruz. Hemşerilerimiz evlerinde besledikleri evcil hayvanları tatile gittiklerinde bize getirip teslim ediyorlar. Biz sahipleri dönünceye kadar burada onlara hizmet veriyoruz. Sahipleri geldiklerinde tekrar alıyorlar”.

 

"Her türlü ameliyat yapılıyor" 

 

Her türlü ameliyatı tesiste yaptıklarını vurgulayan YAZGAN, “Kalçasından ameliyat olmuş bir köpeğimiz de barınağımızda. Yine hasta olan hayvanların bakımı ve tedavisi burada yapıyoruz. Aynı zamanda yeni doğmuş olan yavrularında her türlü hizmetini yapıyoruz. Güzel olan şeylerden bir tanesi de anneler kendisine ait olmayan yavruları da burada sahipleniyorlar. Burası hem yaralı hayvanların tedavilerinin yapıldığı hem de her türlü hizmetlerin verildiği bir kompleks olarak devreye alındı.

Aynı zamanda burada kafeteryamız da  var. Okul cağındaki çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak için servislerle buraya geliyorlar. Onları burada gezdiriyor, kafeteryada ağırlıyor ve tekrar okullarına bırakıyoruz. İnanıyoruz ki, bu hayvan hastanesi özellikle evcil hayvanların bakımında ve hastalıklarının tedavisinde çok önemli bir boşluğu doldurmuş oldu...

 

"Elazığ hayvan severlerin merkezi oldu" 

 

Aynı zamanda hayvanları sahiplenmek isteyenlere de yardımcı oluyoruz. Buradan hayvan sahiplenen onların bakımını üstlenen hayvanseverlerimiz çok. Hayvan sahiplenmek istiyorum diyen ailelere de biz yardımcı ve vesile oluyoruz. 

Evcil hayvanların en doğru olan şekli evlerde ya da bahçelerinde beslenmesidir. Özellikle ilde evlerde kedi besleyenlerin imkanlarını artırmak için 5 üzeri kedi besleyenlere mamasını ve yiyeceklerini belediye olarak biz veriyoruz. Aynı zamanda yazın sıcaktan kışında soğuktan korumak için şehrin birçok yerine kedi evleri yaptık. Son aylarda, toplam 358 tane hayvanı sahiplendirdik. Sahiplendirdiğimiz hayvan ile birlikte aşı takip kartını da vermekteyiz. Mutlaka yaptırılması gereken aşıları var.

Elazığ hayvan severlerin merkezi oldu. Kentteki sokak hayvanlarına yapılan yardım, bakım ve sahiplenmede diğer illere örnek olacak şekildedir...

 

''Barınaklarımızda yeterli donanıma sahip ısıtma sistemi kullanılmaktadır”

Soğuk havaların gittikçe etkisini göstermesiyle birlikte insanların yanı sıra hayvanlarda oldukça zor günler geçiriyor. Değişen hava şartlarına göre kendimizi nasıl hazırlıyorsak hayvan hastanemize ekiplerimiz tarafından getirilen yaşlı, hasta, trafik kazası geçirmiş ve bakıma ihtiyacı olan hayvanlar içinde aynı özeni göstererek, bakım ve tedavi süresince kış mevsimini rahat geçirmelerini sağlamaktayız. Hastanemizdeki kedi evi ve köpek barınaklarımızda uygun sıcaklığın sağlanabilmesi için yeterli donanıma sahip ısıtma sistemi kullanılmaktadır, ayrıca ısıtma sisteminin yanı sıra; minder, halı ve battaniyelerle ısıtma desteklenmektedir. 

 

“Hastalıklar için uygun tedavi ve aşı programları uygulanmakta”

 

Hastanemizdeki Veteriner Hekimler tarafından hasta, yaşlı ve yavru hayvanlarda kış aylarında oluşabilecek hastalıklar için uygun tedavi ve aşı programları uygulanmakta bakım ve tedavileri yapılıp sağlığına kavuştuktan sonra doğal yaşama ortamına bırakılmaktadır.

Gebe hayvanların sağlıklı yavrulayabilmeleri için, barınaklarımızın nem, sıcaklık ve havalandırma koşullarına bu aylarda daha fazla dikkat etmekteyiz ve kışın enerji ihtiyacı daha fazla olduğundan dolayı kalori açısından mama ve su ihtiyaçlarını sürekli karşılamaktayız. Ayrıca personelimiz büyük bir özveri ve titizlikle kedi evi ve köpek barınaklarımızın temizliklerini gün içerisinde sürekli kontrol ederek yapmaktadır. 

 

“Vatandaşlarımızın 153 arayarak sokakta yaşlı, hasta, trafik kazası geçirmiş hayvanları bildirmelerini istiyoruz”

 

Ekiplerimiz 24 saat sahada hizmet vermektedirler, duyarlı vatandaşlarımızın belediye 153 arayarak sokakta yaşlı, hasta ve trafik kazası geçirmiş hayvanları bildirmelerini istiyoruz ve sokak hayvanları için farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz.

Elazığ Belediye Başkanımız Mücahit YANILMAZ'ın,  Hayvan Hastanesi ve Bakım Evimize verdikleri desteklerden dolayı da teşekkür ediyoruz...